Vegueria del Penedès

PORT DE SEGUR

Submergit un biòtop a la costa de Calafell per ajudar a regenerar la fauna marítima


Redacció Calafell

27-05-2018 11:57

L’estructura és un escull artificial que fa de refugi als peixos petits davant dels depredadors

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La fauna marítima té des d’aquest divendres un element que l’ajudarà a regenerar-se davant de la costa de Calafell. Un biòtop ha estat submergit a poca distància de la platja, a l’altura del Port de Segur. L’estructura ha estat dipositada a 200 metres de la costa, fora ja de la zona balisada de bany, i a una profunditat d’entre 6 i 8 metres. Pesa unes dues tones i està construïda amb el material calcari propi de la zona.

La instal·lació ha estat a càrrec de Sealand, l’empresa adjudicatària del servei de balisament de les platges del municipi, que va oferir-ho com una millora del contracte. Aquesta adjudicació va fer-se per quatre anys i es troba en el tercer any de vigència. El cost anual del balisament és de 34.000 euros anuals.

Els biòtops artificials són grans peces que atreuen la flora i la fauna marines i fan que es formi un escull. És un refugi per als peixos més petits, que poden ocultar-se dels depredadors: així la vida continua creixent i multiplicant-se. Els biòtops són útils en platges de sorra com les de Calafell, on no existeixen esculls naturals que facin aquesta funció. Que aquesta estructura s’hagi submergit prop del Port té aquest mateix sentit: amb l’escullera portuària s’amplia la zona de refugi.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “la instal·lació del balisament de les platges, per crear una zona de bany segura, s’aprofita enguany per submergir un biòtop, previst com a millora en el contracte”. Ferré diu també que “és una mesura que enriquirà la vida submarina de la nostra costa i un iniciativa mediambiental valuosa”.

De la seva banda, Jordi Garcia, de l’empresa Sealand, diu que “es tracta de generar vida prop de la costa, en platges sorrenques que no tenen roques o esculls naturals”. Afegeix que “de fet, el que instal·lem són casetes per a peixos, on poden refugiar-se dels depredadors”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.