Vegueria del Penedès

BIBLIOTECA VÍCTOR BALAGUER

L'Aula Molas de Vilanova debat sobre l'evolució de la lectura


Redacció Vilanova i la Geltrú

03-06-2018 9:04

El conseller Lluís Puig obre la sessió des de Brussel·les a través de videoconferència

L'Aula Molas de Vilanova debat sobre l'evolució de la lectura. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La importància de la lectura i les transformacions que els llibres han sofert des de la invenció de la impremta ha estat el tema de la sisena edició de l'Aula Joaquim Molas. Aquest divendres s'ha dut a terme a la biblioteca Víctor Balaguer una nova conferència, emmarcada en les activitats de debat i d'estudi entorn la literatura i la cultura catalana que promou l'Aula.

L'obertura de la sessió ha anat a càrrec del conseller de Cultura, Lluís Puig, que ha intervingut a través de videoconferència des de Brussel·les. Puig ha agraït la tasca del sistema públic i la seva fortalesa "que ha sabut defensar la cultura davant del 155" i ha volgut esmentar que aquest "és un dels meus darrers actes com a conseller". La seva intervenció ha rebut un llarg aplaudiment.

La benvinguda a la conferència ha anat a càrrec del regidor de patrimoni Cultural, Jordi Medina, que ha defensat l'aposta per la creació de coneixement i ha establert una continuïtat entre la tasca de Víctor Balaguer i la de Joaquim Molas. El regidor ha parlat de l'evolució tecnològica de la lectura i sobretot de la seva funció. "Els llibres estan per formar-nos, ens fan ser crítics, ens fan evolucionar".

Després de l'obertura de la conferència, s'han dut a terme tres intervencions al voltant de la promoció de la lectura i la seva promoció i dues taules rodones sobre experiències viscudes.

L'Aula Joaquim Molas neix arran del lliurament a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de la biblioteca i de l'arxiu personal del professor Molas l'any 2012 i és fruit d'un conveni de col·laboració entre la institució i tres universitats (UB, UAB i UOC). L'Aula convida als especialistes del ram, professors, estudiants i públic interessat a una sessió anual sota el nom genèric de Conferència de l'Aula Joaquim Molas, per fomentar l'intercanvi d'idees i la reflexió sobre una temàtica concreta.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.