Vegueria del Penedès

ENSENYAMENT

L’IES Xaloc es construirà al seu lloc. L’alcaldessa així ho ha comunicat als grups de l’oposició


Fran Moreno Sant Pere de Ribes

07-06-2018 Última revisió: 11-06-2018 14:17

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Després d’anys d’especulacions i de retardar la construcció definitiva del nou institut per afavorir el projecte de Parc Esportiu d’una coneguda empresa multinacional d’esports, l’alcaldessa Garrido ha tingut que cedir davant la evidència: Comunitat educativa i oposició demandaven la construcció del Xaloc on estava previst, al costat dels mòduls prefabricats on està l’instal·lació provisional i no pas als terrenys del carrer Agricultura.

L’alcaldessa Garrido va declarar algun cop que “ho volia tot” però els interessos del gran capital solen ser excèntrics, insolidaris i egoistes i sembla ser que Vilanova i la Geltrú pot acollir l’ampliació de la citada empresa a la comarca. L’alcaldessa Garrido es va quedar sense el seu principal comodí per construir l’IES Xaloc al carrer Agricultura, una zona limítrofa entre els termes de Sant Pere de Ribes i Vilanova, a un dels extrems de Les Roquetes.

Que l’institut Xaloc es construeixi a la seva actual ubicació és una bona noticia. En primer lloc per què es troba en una zona urbanitzada que serà l’eixample de creixement de Les Roquetes i que esperem, en un futur no gaire llunyà, aculli famílies joves que vinguin a viure al municipi. En segon lloc, podrà generar complicitats amb el CEIP Mediterrània i la seva comunitat educativa. En tercer lloc, es trobarà en una zona atractiva per la seva connexió amb el transport públic, cosa que podria facilitar, a mig termini, la captació de cicles formatius de grau mitjà i/o superior. I per últim, s’ha escoltat la voluntat de la comunitat educativa i dels grups de l’oposició que defensaven que aquesta era la millor opció pel poble.

Abigail Garrido ha fet un pas valent, ha triat escoltar i cedir, tàctica molt encertada a un any de les Eleccions Municipals 2019. I no només això, fa una proposta constructiva, avançar diners des del propi Ajuntament per a la construcció del Xaloc (competència de la Generalitat) i intentar, així, que el projecte avanci el més ràpidament possible.

La contrapartida d’aquesta bona noticia és analitzar que ha passat els darrers anys. L’IES Xaloc porta 6 anys (6 cursos sencers) en barracots. I encara queda per davant la redacció del projecte, la seva aprovació i execució. Això vol dir que com a mínim, el curs 2018-2019 haurà de continuar fent-se en barracots, i sent una obra important de grans dimensions, qui sap sinó hauran de continuar fins al curs 2019-2020.

La qüestió principal és: Si l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb Abigail Garrido al capdavant, tenia la capacitat d’avançar els diners per a la construcció del Xaloc, per què han esperat més de 3 anys en fer-ho? La resposta potser la trobem en les seves paraules: “ho volia tot“. Com diu la dita “al fons del sac es troben les engrunes”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.