Vegueria del Penedès

REUNIÓ EUROPEA

Merkel no se sent “incòmode” per la presència de Puigdemont a Alemanya


ACN/ Roger Pi de Cabanyes Madrid

26-06-2018 12:49

“Tenim bon contactes entre les autoritats competents i això es regeix per l’Estat de dret”

Pedro Sánchez i Angela Merkel, aquest 24/06/2018 a la reunió informal sobre immigració La Moncloa. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La canceller alemanya Angela Merkel ha assegurat aquest dimarts que no se sent “incòmode” per la presència de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al seu país perquè la qüestió està subjecte a l’Estat de dret. “Tenim bon contactes entre les autoritats competents i això es regeix per l’Estat de dret i no ens incomoda en absolut”, ha dit. Ho ha fet en resposta a les preguntes de la premsa en una roda de premsa conjunta amb el president espanyol, Pedro Sánchez, que en el seu torn ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a “passar pàgina” de l’1-O i ha assegurat que el seu executiu té voluntat de “dialogar” amb l’ànim de “normalitzar les relacions institucionals amb la Generalitat”. “Podem parlar de moltes coses amb els marges de la Constitució i l’Estat de dret, però el que va representar l’1-O és una pàgina que cal passar”, ha dit, “també per part de l’independentisme i del president de tots els catalans”, per deixar pas a un diàleg amb “to constructiu”. Sánchez s’ha mostrat convençut que els dos executius poden trobar “molts punt d’unió i de treball en comú” en la reunió que els dos presidents celebraran el 9 de juliol a La Moncloa, i ha assegurat que el seu equip treballa perquè la cita sigui “un èxit”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.