Vegueria del Penedès

IMPOSTOS MUNICIPALS

El PDeCAT impulsa una rebaixa dels tipus impositius de l’IBI per garantir una fiscalitat més justa i equitativa


PDeCAT Vilanova Vilanova i la Geltrú

06-07-2018 13:20

Amb el PDECAT al capdavant del govern municipal, es fa una nova rebaixa del tipus impositiu de l’IBI de cara al 2019 per garantir que l’entrada en vigor dels nous valors cadastrals no comporti augments en el rebut de l’IBI

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’any 2014, el govern de l’alcaldessa Neus Lloveras, ja va demanar a la Gerència Regional del Cadastre la revisió cadastral per garantir una fiscalitat més justa i equitativa. L’objectiu d’aquella petició era poder posar al dia les valoracions cadastrals, que fruit de la revisió de l’any 2005, havien triplicat de mitjana els seus valors.

Ja en aquell moment, i per tal de pal·liar els efectes que comportaven uns valors cadastrals “desproporcionats i totalment fora de mercat”, el govern municipal del PDECAT va reduir els valors cadastrals un 15%. Un any més tard, el 2015, la rebaixa dels valors cadastrals encara va ser major, un 17%.

Dos anys més tard, el 2017,  es va tornar a abaixar el quoficient de l’IBI un 0,13%, passant del 0,95% al 0,82%.

Ara fa poc més d’una setmana, ha arribat la nova ponència de valors de la nostra ciutat, la revisió que s'havia demanat el 2014, i hem abaixat novament el quoficient de l’IBI del 0,82% al 0,80%.

Derivat de la nova revisió cadastral, és important destacar que els valors cadastrals dels espais dedicats a usos comercials tenen una rebaixa d'aproximadament un 12,95% i dels espais dedicats a usos industrials un 51,11%.

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.