DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

FLASH

Han començat les obres per millorar les instal·lacions pesqueres al port de Vilanova i la Geltrú


VD

24-11-2003 11:22

Ja han començat les obres d'enderroc del cobert de recepció del peix. fdg/c.castro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

El projecte ha començat amb l’enderrocament dels espais edificats que hi ha entre la llotja i la fàbrica de gel nova. Aquests edificis són el cobert de venda de peix blau, la zona de recepció del peix, l’antiga fàbrica de gel i part de les oficines de la Confraria. No obstant, la resta de les oficines actuals s’enderrocarà un cop estiguin construïdes les noves, per fer compatible el treball de la llotja.

En aquest espai es construirà un nou edifici. En planta baixa hi haurà una zona annexa a la llotja destinada a la manipulació i a la preparació del peix, així com sales per a la Confraria. A la primera planta s’ubicaran les oficines de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú.

La nau de manipulació del peix
La nova nau podrà rebre el peix tant des de la sala de subhastes mitjançant la cinta transportadora com des del moll i el porxo frontal, on es realitza la venda de peix blau.

Sala d’actes per als pescadors
A la planta baixa s’hi farà la sala d’actes, que alhora també farà la funció d’aula de formació.

Les noves oficines de la Confraria
Les oficines amb parets exteriors de vidre permetrà el control visual de totes les activitats portuàries i pesqueres: subhasta, manipulació, càrrega i transport del peix.

Amb aquesta remodelació es podrà donar resposta a la gran activitat pesquera que es realitza al port vilanoví, que durant l’exercici 2002 va assolir un volum de captures de 3.430.439 kg amb 100 embarcacions de pesca. Aquest volum de pesca situa al port vilanoví en el segon lloc del rànquing dels ports pesquers que gestiona Ports de la Generalitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.