Vegueria del Penedès

CONSELL COMARCAL

El ple comarcal del Garraf aprova el projecte d'inserció laboral “Impuls Jove”


Redacció Vilanova i la Geltrú

16-07-2018 11:41

Durant la sessió plenària també es va a aprovar la continuïtat del projecte de Foment de l’ocupació a través de la gestió per competències, i la Diagnosi i memòria valorada de la Ruta del Patrimoni del Garraf, entre d’altres

El ple comarcal del Garraf aprova el projecte d'inserció laboral “Impuls Jove”. CC Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat dijous passat a la Masia d’en Cabanyes, va aprovar per unanimitat el conveni pel desenvolupament del projecte d’inserció laboral “Impuls Jove” als municipis d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes i Sitges.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de millorar les trajectòries laborals i formatives del col·lectiu jove, facilitar la motivació i l’adquisició de competències a joves que no han obtingut cap titulació acadèmica o que han abandonat els estudis, i lluitar contra la desmotivació del jovent amb formació qualificada, que no confia en les expectatives de futur del territori comarcal.

L’Impuls Jove recull experiències del projecte de la Xarxa Impulsora de la Garantia Juvenil, desenvolupat entre el 2015 i el 2018, i proposa noves actuacions per millorar les trajectòries laborals i formatives dels joves dels municipis implicats, com sessions individuals d’orientació, tallers de recerca de feina i de competències bàsiques, tallers de desenvolupament personal i activitats d’enfortiment del paper social, entre d’altres.

El projecte, subvencionat per la Diputació de Barcelona, comptarà amb la coordinació d’una tècnica que es desplaçarà als municipis i facilitarà l’enllaç entre els joves i l’entorn laboral i formatiu, utilitzant recursos existents i creant-ne de nous. Impuls Jove s’inicia aquest mes de juliol i finalitza al febrer de 2019.

Durant la sessió plenària també es va aprovar la continuïtat del projecte “Les ofertes de treball a través de la gestió per competències” que es desenvolupa als municipis d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes i Sitges, amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf. Aquest projecte, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, té la finalitat de reforçar el treball realitzat durant els darrers tres anys, per tal de cercar un millor encaix entre les necessitats reals dels llocs de treball per part de l’empresa i les competències dels candidats a l’hora de realitzar els processos de selecció.

El Ple comarcal també va aprovar per unanimitat la “Diagnosi i memòria valorada d’intervencions de la Ruta Patrimonial del Garraf”, que forma part del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, finançat pel fons Feder. El projecte s’ha realitzat partint d’una diagnosi de tota l’oferta de rutes dels diversos organismes i administracions, comptabilitzant un total de 400 quilòmetres de camins senyalitzats amb 49 propostes de rutes, amb la idea de desestacionalitzar el turisme i d’oferir altres elements d’interès associat al patrimoni natural i cultural de la comarca. La presentació al públic d’aquest projecte està prevista per la tardor.

D’altra banda, es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i tots els ajuntaments per a la gestió dels serveis de medi natural i litoral que donarà continuïtat a les funcions i activitats que desenvolupava el Consorci dels Colls i Miralpeix. En col·laboració i treball en xarxa amb els ajuntaments, es gestionaran accions en l’àmbit de la biodiversitat, el paisatge, la mobilitat i el canvi climàtic, entre d’altres.

Durant la sessió plenària també es va aprovar l’adjudicació del servei de menjador de l’Escola El Morsell a l’empresa Teno Menjadors pels cursos 2018-2019 i 2019-2020. Aquesta empresa ha tingut la màxima puntuació en el concurs públic obert el passat 12 d’abril.

A ple es va formalitzar l’adhesió del Consell Comarcal del Garraf al Manifest de commemoració del dia de l’orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual de la Direcció General d’Igualtat, en suport a la lluita pels drets i llibertats de les persones LGTBI i contra totes les discriminacions. L’ens comarcal es compromet a fomentar polítiques públiques de foment de l’equitat i la llibertat, i al desplegament del Servei d’Atenció Integral SAI Garraf per a persones LGTBI.

Pel que fa a l’apartat de mocions, el ple comarcal va aprovar la moció de CIU, PSC, ERC, CUP, ICV i SOM-VNG de suport a la moció presentada pels Iaioflautes Garraf contra la proposta del Producte Paneuropeu de Pensions Individuals (PEPP) de la Comissió Europea. A través d’aquesta moció, el Consell Comarcal del Garraf insta la Comissió Europea a retirar la proposta, perquè considera que no representa un instrument de protecció social, sinó un mecanisme d’acumulació de capitals. La moció també insta el govern d’Espanya a proposar i donar suport a la retirada d’aquesta proposta en el Consell Europeu i a estudiar les mesures necessàries perquè els sistemes públics de pensions garanteixin unes pensions dignes i suficients. El Partit Popular es va retirar de la moció i va votar en contra.

Finalment, es va aprovar per unanimitat la Moció de suport i per la protecció de les persones defensores dels drets humans a Colòmbia, presentada pel Consell Comarcal del Garraf a proposta d’Amnistia Internacional i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. D’aquesta manera, l’ens comarcal s’adhereix a la Declaració del Parlament de Catalunya de suport i per la protecció de les persones defensores de drets humans a Colòmbia, aprovada per unanimitat el 26 de juny del 2017, i insta el govern colombià perquè adopti mesures més efectives per garantir la seguretat dels grups i comunitats en risc, com els pobles indígenes, afrodescendents i camperols, i les persones defensores de drets humans, entre d’altres.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.