Vegueria del Penedès

XARXA DE CUSTÒDIA

L'ACA analitza els efectes de la implantació dels cabals ambientals en el riu Foix


Redacció Cubelles

20-07-2018 20:50

Des de l’1 de juny s’estan alliberant entre 37 i 57 litres per segon, que permetran millorar les condicions ambientals i la biodiversitat en aquest riu

L'ACA analitza els efectes de la implantació dels cabals ambientals en el riu Foix. Generalitat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat avui de les mesures que s’estan duent a terme per implantar els cabals ambientals en el riu Foix, des de l’1 de juny de 2018. Mitjançant una jornada organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cubelles i Green Solutions, s’han explicat les accions que s’estan duent a terme per garantir un cabal continu en el tram final del riu Foix.

Abans de la implantació dels cabals ambientals, l’agència ha dut a terme una sèrie de millores en la presa de Foix, consistents en la instal·lació de comportes que fan possible l’alliberament de cabals mínims, i que han suposat una inversió superior als 342.000 euros. Això fa possible que s’estiguin alliberant entre 37 i 57 litres per segon, un cabal que tot i que no serà visible durant tot l’any, sí que farà possible que mantingui els cabals subterranis fins a la desembocadura, millorant les condicions ambientals i la biodiversitat.

L’ACA durà a terme un seguiment dels efectes d’aquests cabals, aplicats amb caràcter obligatori des de l’1 de juny. S’aplicarà un protocol similar a l’emprat arran de les actuacions de cabals ambientals dutes a terme a la conca del riu Gaià i que avui s’han explicat en aquesta jornada.

Altres millores previstes a la conca

En l’acte d’avui també s’ha informat del projecte que s’ha sol·licitat en la convocatòria d’enguany de projectes Life i que consistirà en millorar l’estat de la conca del Foix a través de canvis en la gestió de la vinya, actuacions de millora per la qualitat de l’aigua a l’embassament, entre d’altres. Els socis d’aquest projecte són l’ACA, l’IRTA, la Diputació de Barcelona, el grup FEHM de la Universitat de Barcelona i l’ICTA de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.