Vegueria del Penedès

VACANCES EN PAU

Arriben a Vilanova 16 infants sahrauís que s'havien quedar sense família d'acollida aquest estiu


Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú

22-07-2018 12:25

Lloveras: 'Vilanova és una ciutat acollidora i ens agradaria en un futur acollir a més infants sahrauís'

Recepció als infants sahrauís que passaran l'estiu al Garraf. Cristina Poyatos

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Vilanova la benvinguda a una vintena d’infants sahrauís que vénen a passar l’estiu amb famílies d’acollida al Garraf. Fa uns 20 anys es va posar en marxa a la comarca el projecte “Vacances en Pau”, una iniciativa que s’ha anat consolidant-se any rere any. Aquest  projecte, que es realitza tant a Catalunya com a altres comunitats, és una iniciativa on nens i nenes d’entre 10 i 12 anys que viuen als campaments de refugiats del Sàhara poden venir a passar l’estiu al nostre país amb famílies d’acollida. Durant els mesos de juliol i agost, els infants tenen la possibilitat de realitzar intercanvis culturals amb les famílies i poden accedir a la sanitat pública, ja que els hi fan una revisió mèdica general.

L’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha senyalat que “Vilanova és una ciutat acollidora i ens agradaria en un futur acollir a més nens i nenes, ja que és una experiència molt positiva per les famílies i es contribueix en una acció que crec que és molt positiva”.

El representant sahrauí, Mah Iahtih, ha volgut “agrair a les famílies que es presten a aquesta iniciativa solidària amb totes les dificultats que comporta de convivència i d’adaptació per part dels nens i, sobretot, per la valentia i el valor de fer aquest pas d’acollir a un nen que, en teoria, les probabilitats de què una cosa no funcioni són moltes. També recordar que a les famílies d’acollida els hi toca la feina més dura, per tant s’ha de reconèixer aquesta feina i agrair-los infinitament la seva solidaritat”.

D’altra banda, Iahtih, ha explicat que “setze infants s’han quedat en els campaments de refugiats perquè no han pogut ser acollits en altres comunitats i la comissió d’aquest ajuntament s’ha ofert perquè aquests nens puguin venir, per el que arriben dissabte. No podem demanar més a aquesta ciutat per tot el que ens està fent pel poble sahrauí”. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.