Vegueria del Penedès

VIA PÚBLICA

Un poble més net


Helena Duarte Sitges

25-07-2018 16:54

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Fa uns dies, des de l’ajuntament de Sitges, ens avisaven que durant els mesos d’estiu s’ampliava el servei de neteja del poble, ja que durant aquest temps el municipi pràcticament duplica la seva població. Des de Sitges en Comú considerem que és positiu que des del consistori reforcin el servei de neteja durant aquests dies, ja que com s’ha dit abans, la població pràcticament es duplica, i això es tradueix en més brutícia. Però... i durant els mesos d’hivern, que no hi viu gent a Sitges? Durant els mesos que rebem menys visitants, hem de tenir els carrers bruts? Així mateix, tot i que han ampliat el servei, sembla que els carrers segueixen bruts, tal i com han manifestat molts veïns i veïnes, especialment en xarxes socials.

Si agafem un dia qualsevol i passegem pels carrers del centre, com per exemple el carrer Dos de Maig, podrem veure com les rajoles del carrer estan brutes i, algunes fins i tot, trencades. O bé, si anem un dia a la platja de Sant Sebastià, potser la trobarem plena d’algues i brutícia. I no és una cosa de fa dos dies, sinó que és una qüestió que porta anys així.

Per tal de buscar una solució, i no veure el poble tan brut, des de Sitges en Comú vam demanar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), fa més d’un any, la copia del contracte que l’Ajuntament manté formalitzat amb l’empresa que s’encarrega de la neteja del poble, per veure si aquesta està incomplint les seves obligacions davant l’Ajuntament, sense que ens hagin facilitat, a dia d’avui, copia del mateix.

Som conscients que s’ha ampliat el servei aquests mesos per l’alt increment de visitants que rep la vila (tot i que dubtem de que la situació hagi millorat veritablement), però no sabem si des de l’Ajuntament recorden que a Sitges vivim gent durant tot l’any, i nosaltres també volem veure el nostre poble net. No volem passejar pels carrers i que les rajoles estiguin trencades i brutes. No volem les nostres platges plenes de brossa.

Per això, des de Sitges en Comú demanem a l’Ajuntament que posi més mesures per frenar aquest problema que tenim a Sitges, ja que no és un problema estacional, i si s’escau ampliar el servei durant tot l’any. Així mateix, tornem a reiterar la nostra petició, i demanem tota la informació relativa al contracte que l’Ajuntament manté amb l’empresa encarregada de la neteja del poble, per tal de comprovar el grau de compliment, així com les condicions de les prestacions del servei, sense oblidar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores, i si s’ha pogut produir una reducció del pressupost destinat a aquesta tasca.

Sitges en Comú apostem per remunicipalitzar els serveis de neteja, donant així tot el control de les tasques al consistori; aquesta és una mesura que han pres altres municipis a Catalunya, com per exemple Castelldefels. Estem convençuts i convençudes de que comportaria una major qualitat del servei i una millora de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores, entre d’altres beneficis.
A banda d’això, finalment, també creiem que està a les mans de tots i totes, tant sitgetans i sitgetanes com visitants, mantenir els nostres carrers i les nostres platges netes i polides. El civisme és cosa de tothom.

Helena Duarte (Membre de Sitges en Comú)
@HeleninaSmile

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.