Vegueria del Penedès

La música d’autor inundarà novament la Geltrú


Redacció Vilanova i la Geltrú

05-09-2018 10:09

La mostra de cançó d’autor Ateveu celebra la seva dotzena edició a la plaça de l’Assumpció els dies 7 i 8 de setembre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’estiu musical encara no s’ha acabat a Vilanova i la Geltrú. L’Associació Cultural Desperta! ha programat per als dies 7 i 8 de setembre una nova cita musical a la plaça de l’Assumpció en un ambient íntim i tranquil. L’Ateveu celebra enguany la seva dotzena edició amb una trajectòria consolidada i reconeguda a la comarca del Garraf. L’entrada, com sempre, serà gratuïta.

L’Ateveu és una mostra de petit format i oberta a tot tipus de públic. Per la plaça de l’Assumpció han passat artistes de bona part dels territoris dels Països Catalans: Pau Alabajos, Toti Soler, Meritxell Gené, Joan Isaac, Quico Pi de la Serra o Bikimel, entre d’altres.

La dotzena edició de la mostra de cançó començarà amb la proposta Ateveu a banda, en la qual acostumen a participar diferents artistes que es dediquen a la música de manera amateur o que tot just comencen la seva aventura musical. Enguany hi seran presents el músic sabadellenc Ell Sol / Joan Mena (divendres 7 de setembre) i el cantautor empordanès Pau Blanc (dissabte 8 de setembre).

Ell Sol resultà guanyador del certamen Monocicle organitzat per l’entitat ribetana Els Xulius l’any 2017. La proposta del músic sabadellenc serà experimental: Ell Sol acostuma a emprar instruments primitius de corda i fusta amb una barreja d’estils propera al folk i al jazz. Per la seva banda, Pau Blanc es formà al Taller de Músics de Barcelona i publicà el seu primer treball discogràfic, “El Jou”, l’any 2017. Pau Blanc oferirà un espectacle proper i intimista, amb ritmes de blues, folk i pop  no exempts de crítica i sàtira social.

Els plats forts de la mostra arribaran entrada la nit. Divendres 7 de setembre, a les 22.45, actuarà el músic menorquí Guiem Soldevila presentant el disc “El gir inevitable”, un cançoner que navega pel món dels dubtes, girs i secrets que tots amaguem i amb ritmes que transiten de la música clàssica a l’electrònica. En aquest cas, però, la proposta de l’artista illenc serà eminentment acústica. La jornada de divendres continuarà amb un espectacle poeticomusical a càrrec de Lu Rois i Roc Casagran (00.15h). L’espectacle de la cantautora i el poeta de Sabadell porta el nom de “Nosaltres direm la llum i la fosca”; hi barregen música i poesia amb reflexions sobre la melangia, els anhels, l’amor o les lluites quotidianes. Bona part de les cançons i poemes dels artistes corresponen al disc “Clarobscur”, de Lu Rois, i “Direm Nosaltres”, de Roc Casagran.

Dissabte 8 de setembre, l’artista aranesa Alidé Sans tornarà a Vilanova i la Geltrú per presentar-nos el treball “Henerècla” (22.45h), una proposta que combina els sons artesanals amb els electroacústics, en què no faltaran les guitarres i l’acordió diatònic. Henèrecla vol dir esquerda en aranès, una cosa nova, un canvi que permet veure més enllà. L’esperit festiu de La Portàtil FM posarà el punt i final a la dotzena edició de l’Ateveu (00.15h). El trio que encapçala Marcel Marimon presentarà un repertori que combinarà peces alegres amb altres propostes lligades a la cançó d’autor. La intenció última és oferir un espectacle amb regust de Festa Major que serveixi per tancar el festival entrada la matinada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.