Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS

Gabriel Rufián situa a Vilafranca les eleccions municipals com "una de les més importants de la història"


Redacció Vilafranca del Penedès

13-09-2018 9:47

Unes 400 persones fan petita la plaça en un acte centrat en poder fer preguntes directes al diputat al Congrés i a la candidata a l’alcaldia Mònica Hill

Gabriel Rufián situa a Vilafranca les municipals com “una de les eleccions més importants de la història”. ERC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Preguntes i respostes. Així va ser l’acte d’ERC amb Gabriel Rufián i Mònica Hill. Preguntes directes del públic que van trobar resposta en les paraules dels dos dirigents d’Esquerra Republicana. Dos conceptes clars: el judici dels presos serà molt important; i serà vital tenir governs republicans a les properes municipals.

Rufián va situar el moment polític del país, amb un discurs seré i sincer en fer una crida a compartir el projecte de la República amb quanta més gent millor, per d’aquesta manera, enfortir el moviment republicà. Rufián va mostrar la seva gratitud i reconeixement als Músics per la Llibertat per ser cada dia al costat dels presos i exiliats i va situar el judici que hauran d’afrontar com un moment central en el camí cap a la llibertat, on s’exposaran per una banda la repressió i la imposició per part de l’Estat i la democràcia i el projecte inclusiu de la República per l’altra.

Rufián va respondre durant gairebé una hora les preguntes del públic, que mostraven certa desorientació i neguit pels passos seguits per l’independentisme. Rufián va admetre que no hi ha respostes màgiques i que la unitat per la unitat no porta a enlloc, ja que una unitat que vagi des de la CUP fins a Dante Fachín passant per l’antiga convergència, sí; una unitat només de l’antiga convergència i ERC no suma prou. I va remarcar que el govern de la Generalitat camina i avança de forma conjunta, malgrat que el projecte de construir un nou país “no és fàcil” i per tant crea dificultats.

Per la seva banda Mònica Hill va fer una defensa de l’1 d’octubre i del que va significar i va remarcar que des dels municipis cal lluitar per tenir polítiques republicanes en tots els àmbits, ja que “quan parlem d’escoles i quin tipus d’escoles volem, això és avançar en el republicanisme; quan parlem de si volem un espai públic compartit o privatitzat això és avançar en republicanisme... tots aquests valors, juntament amb la determinació i el compromís, ens han d’ajudar a guanyar la República”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.