Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

La plaça del Camí dels Capellans de Sitges es dirà plaça de l'1 d'octubre


Redacció Sitges

25-09-2018 16:50

La sessió plenària comença amb la renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Ricard Vicente i Marc Macià, adscrits des del 2015 al grup de Sitges en Positiu

La sessió plenària comença amb la renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Ricard Vicente i Marc Macià. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La confluència de l’avinguda Sofia amb el Camí dels Capellans es nomenarà Plaça 1 d’octubre de 2017, tal com ha aprovat la sessió plenària de setembre. El nomenament arriba després que sis entitats de la vila ho hagin sol·licitat en reconeixement de la fermesa del poble i en record als fets que van tenir lloc el dia del referèndum. La sessió plenària comença amb la renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Ricard Vicente i Marc Macià, adscrits des del 2015 al grup de Sitges en Positiu.

Sitges comptarà amb la plaça 1 d'octubre de 2017 en l’espai que es troba entre la confluència de l'avinguda Sofia amb el camí dels Capellans. Així ho ha decidit el ple de l’Ajuntament de Sitges després que s’aprovés el dictamen amb els vots a favor PdCat, Demòcrates, ERC i la CUP, els vots en contra de C’S i PP, i l'abstenció de NH , Sitges GI i de la regidora no adscrita Carme Gasulla.

En aquest sentit, diversos grups han criticat que no s’hagi seguit la recomanació de la Comissió de Toponímia, que desaconsellava el nomenament en no haver passat 5 anys però també advertia que la tasca del nomenament corresponia al plenari de l’Ajuntament. L’alcalde, Miquel Forns, ha remarcat que “és la primera vegada que em trobo amb una petició així signada per sis entitats. Si ha estat així és que algun interès hi ha d’haver per part de la societat civil en fer aquest nomenament”.

L’Ajuntament de Sitges és més a prop de l'objectiu de deute zero gràcies a la darrera modificació de crèdit aprovada en aquest ple de setembre, que permet l’amortització anticipada dels darrers préstecs amb entitats bancàries.

En l’àmbit social s’ha aprovat l’adhesió al programa TIMOL, un projecte que compta amb empreses de la comarca del Garraf que fomenten la integració laboral de persones amb necessitats especials mitjançant contractació, pràctiques o estades formatives. La iniciativa té com a propòsit la inclusió a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual, mitjançant la metodologia de treball amb suport.

La regidora de Benestar i Família de l’Ajuntament de Sitges, Mireia Rossell, ha explicat que “persones que podrien estar en una situació de risc d’exclusió social, gràcies al programa TIMOL poden desenvolupar-se de ple dret”.

La sessió plenària ha començat amb la renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament dels regidors Ricard Vicente i Marc Macià, adscrits des del 2015 al grup de Sitges en Positiu.

Marc Macià ha assegurat que deixa el càrrec “per dignitat i coherència amb els meus valors”. El regidor ha recordat el seu compromís amb el Partit dels Socialistes però ha explicat que actualment no se sent representat per aquest partit. Per la seva banda, el fins ara portaveu de SeP, Ricard Vicente, ha subratllat que “no he faltat al meu compromís electoral”. Vicente ha dit que se sent “orgullós de com he gestionat la complexa situació amb l’executiva” i ha puntualitzat que “ha estat un honor ser regidor d’aquesta vila”, tot afegint que “actuo de la manera més sincera i digna”.

Després del comiat, els dos regidors han abandonat el saló de plens entre els aplaudiments del públic i dels regidors, que els han dedicat paraules d’agraïment. En aquest sentit, l’alcalde de Sitges ha explicat que “han renunciat al càrrec de regidor els companys Ricard i Marc en coherència amb els seus ideals nacionals, d’esquerres i republicans. Gràcies per la fermesa, convicció i el vostre compromís. Gràcies per servir Sitges i la seva gent”.

En el ple, també s’ha donat compte de la sol·licitud del representant de Ciutadans Miguel Ángel Bastenier d’abandonar el seu grup polític i passar a ser regidor no adscrit.

En el torn de les mocions, el ple ha rebutjat la presentada per Iniciativa, i Catalunya en Comú i Podem Sitges, sobre la remunicipalització del servei de la neteja i la recollida de residus, que ha rebut l'únic suport de la regidora no adscrita i representant d’ICV-Catalunya en Comú Carme Gasulla. També ha estat rebutjada la moció presentada per Ciutadans de condemna de tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.