Vegueria del Penedès

COOPSETÀNIA

L'Economia Social i Solidària s’apropa al públic familiar de Vilanova amb una jornada al carrer aquest dissabte


Redacció Vilanova i la Geltrú

27-09-2018 19:06

Durant tot el matí la plaça de les Neus acollirà diverses activitats lúdiques al voltant de l’Economia Social I Solidària

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En el marc de la Quinzena de l’ESS a l’Alt Penedès i Garraf, aquest dissabte, 29 de setembre, Coopsetània organitza conjuntament amb l’Àrea d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova, una jornada lúdic festiva a la plaça de les Neus. Entre deu del matí i dues del migdia es programaran diferents activitats per al públic familiar. L’objectiu és donar a conèixer l’Economia Social i Solidària (ESS) com alternativa al model econòmic imperant i fer-ho amb activitats lúdiques.

A partir de dos quarts d’onze, Guixot de 8 portarà els seus jocs espectaculars i enginyosos per a totes les edats i fets a partir de material totalment reciclat. A les onze s’hi sumarà Setem, que durà a terme tres tallers diferents (El joc de l’Oca, Les 7 diferències del comerç i L’estenedor de les injustícies) per sensibilitzar sobre les desigualtats entre Nord i Sud  i promoure transformacions personals i col·lectives per aconseguir un consum, comerç i, en definitiva, un món més just.

A les dotze del migdia prendrà la paraula la primera tinent d’alcaldia de Vilanova, Olga Arnau i tot seguit, es farà una presentació de Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, que des de principis d’any treballa en la promoció de l’ESS al territori.

A tres quarts d’una, el grup Corcs Drum & organ posaran música a l’esdeveniment amb els seus ritmes inspirats en la música de la dècada dels 60 i 70. A més, durant tot el matí hi haurà la possibilitat de degustar un vermut a preus populars i a base de productes de proximitat com cervesa artesana, vermut, suc de poma, i patates de  Vilanova.

Promovent l’ESS al territori

Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf,  va néixer a finals del 2017 i forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius presents a tot Catalunya, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’han impulsat quatre cooperatives del territori: Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura.

L’Ateneu té per objectiu donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.