Vegueria del Penedès

UN ANY DE L'1-O

El Consell Nacional de les Dones reclama la visibilització de les dones empresonades i a l'estranger arran de l'1-O


ACN Barcelona

03-10-2018 12:02

També demana un reconeixement per a les dones encausades

A la dreta, la germana de Dolors Bassa amb un cartell seu a Figueres el 4 de juliol del 2018. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) ha redactat una declaració un any després de l'1 d'octubre que reclama "la visibilització i reconeixement de les dones empresonades, exiliades o encausades amb mesures cautelars", així com de la resta de dones encausades o que hagin vist vulnerats els seus drets (Dolors Bassa i Coll, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Tamara Carrasco Garcia, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés i Meritxell Serret Aleu). La declaració reitera la condemna de "la vulneració dels drets humans i llibertats fonamentals per part dels cossos i forces de seguretat de l'Estat", així com "la violència masclista que van patir algunes dones" l'1-O. El consell enviarà aquesta declaració a la ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, així com al president de la Comissió Europea.

L'ens reclama el rescabalament per part de l'Estat de tots els danys, tant a les persones com als equipaments públics i privats que van quedar malmesos. Així mateix, s'adreça a les instàncies europees perquè condemnin la política repressiva de l'Estat i de les seves forces policials contra les dones i sobre el total de la població.

El consell, que també trametrà la declaració als eurodiputats catalans i a la directora del Instituto de la Mujer, ofereix tot el suport a les dones empresonades, a l'estranger o que estiguin encausades.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.