Vegueria del Penedès

NOVA ETAPA

Albiol deixa el Parlament i convoca un congrés extraordinari del PPC per abandonar la presidència del partit


ACN/ Rafa Garrido Barcelona

05-10-2018 13:02

El líder popular vol propiciar el seu relleu per dedicar-se de ple a intentar recuperar l'alcaldia de Badalona

El president del PPC, Xavier García Albiol, en roda de premsa aquest dilluns 17 de setembre de 2018. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El president del Partit Popular Català (PPC), Xavier García Albiol, ha anunciat que renunciarà aviat a la seva acta de diputat al Parlament i que ha reclamat al líder del PP, Pablo Casado, la convocatòria immediata d'un congrés extraordinari de la formació a Catalunya per escollir un nou líder. I és que el popular vol fer "una aposta clara per Badalona" i dedicar-se íntegrament a intentar recuperar l'alcaldia que ja va tenir en el passat mandat. Per això, Albiol abandona també la presidència del PPC i ha anunciat que intentarà que el seu relleu sigui una persona que pugui dedicar el seu temps en exclusiva "amb esforç, dedicació i passió" a "garantir la bandera democràtica i de la convivència" i garantir que "no perillen els drets i llibertats dels catalans" per culpa "dels independentistes". Casado assistirà dilluns vinent a la reunió de la Junta Directiva del PPC que convocarà el congrés. Albiol preveu que el conclave pugui celebrar-se el cap de setmana del 10 i 11 de novembre.

El fins ara líder dels populars ha justificat la seva decisió principalment pel seu interès en dedicar-se en cos i ànima a preparar la seva candidatura a les eleccions municipals de Badalona. "Em van apartar per un pacte al 2015. Això, però, no ha impedit que des de les diferents responsabilitats sempre hagi dedicat temps i esforç a aquesta passió que és la meva ciutat", ha dit en roda de premsa. I és que, segons Albiol, la seva "aposta per Badalona és clara i el compromís, ferm". "Per això, d'aquí fins al maig, prendré totes les decisions que siguin adequades per garantir que la meva ciutat tingui el millor i més influent dels alçades en pro dels interessos dels seus ciutadans", ha afegit.

Després d'anunciar que després del congrés i que els militants del PPC hagin escollit un nou president ell deixarà l'acta de diputat al Parlament, Albiol ha reiterat que per a ell ha estat "un honor donar veu als milions de catalans" i intentar evitar que "es posin en perill drets i llibertats dels catalans". "La inestabilitat provocada pel Govern ens obliga a tos a seguir treballant sense baixar la guàrdia. Aquesta responsabilitat i missió requereix esforç, dedicació i passió, de la mateixa manera que ho requereix la tasca de recuperar l'alcaldia de Badalona", ha dit, per justificar que el PPC necessita també una persona al capdavant dedicada completament a la política catalana i a preparar el global de les candidatures populars als ajuntaments. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.