Vegueria del Penedès

LOCOMOTORA DE VAPOR

El Museu del Ferrocarril encén aquest diumenge La Mataró en el 170 aniversari del tren


Redacció Vilanova i la Geltrú

24-10-2018 14:44

La unitat de Vilanova és la única rèplica existent d’aquell primer tren que va circular entre Barcelona i Mataró el 28 d'octubre de 1848

La locomotora de vapor Mataró és la única rèplica existent d’aquell primer tren que va circular entre Barcelona i Mataró el 28 d'octubre de 1848. Muse

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El tren compleix 170 anys de història, evolució i innovació i per això, aquest mes d’octubre al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú està de celebració. En l'últim trimestre d'aquest any, el Museu organitza i participa en la celebració de diferents actes commemoratius del 170 aniversari de la circulació del primer tren entre Barcelona i Mataró (1848-2018).

Aquest diumenge han preparat una Jornada de Portes Obertes, des de les 10.30 a les 14.30 hores, molt especial: La locomotora Mataró tornarà a estar encesa amb vapor per segon cop aquest mes. La jornada estarà amenitzada amb música d’un quartet de clarinets d’estudiants de  l’Escola i Conservatori Mestre Montserrat, la recreació de l’època amb viatgers vestits del segle XIX gràcies al col·leccionista i figurinista de Vilanova, Pere Arenas, i també qui vulgui tindrà l’oportunitat d’esmorzar o fer un vermut a la Rotonda.

El Museu segueix el seu procés de transformació

El Museu està immers en un profund procés de transformació, de forma que aquesta actes conviuen amb les  obres que s’estan portant a terme a la Gran Nau i que s’han pogut realitzar gràcies a la aportació de l’1’5% cultural del Ministeri de Foment que va arribar a finals de 2015.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.