Vegueria del Penedès

LLIGAMS CULTURALS

Vilanova serà l'escenari del 20è aniversari de l'agermanament amb Matanzas


Redacció Vilanova i la Geltrú

06-11-2018 8:34

Aquest dijous 8 novembre a les 17.30 h es farà l'acte de ratificació de l'agermanament al Saló de Plens de l'Ajuntament

Vilanova serà l'escenari del 20è aniversari de l'agermanament amb Matanzas. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest 2018 se celebra el XXè aniversari de l'agermanament entre les ciutats de Vilanova i la Geltrú i Matanzas, a Cuba.
És per això que una delegació matancera serà a la nostra ciutat aquest mes de novembre, convidada per les autoritats locals, per gaudir d'un programa d'actes creat per a l'ocasió.

Així, dijous 8 novembre a les 17.30 h es farà l'acte de ratificació de l'agermanament al Saló de Plens de l'Ajuntament. Els dies 9, 10 i 11, durant la Fira de Novembre, la delegació de Matanzas serà a l'estand 801, del Casal d'Amistat Cuba-Garraf. Diumenge 11 de novembre a les 19 h es podrà veure l'obra de teatre "El meu avi va anar a Cuba", a càrrec de la companyia Plataforma Blanc i Negre, al Teatre Principal amb entrada lliure.

Dimarts 13 de novembre a les 19 h, xerrada "Agermanament amb Matanzas, ciutat d'acollida", a càrrec de: Mario Felipe Sabines, vicepresident de la Asamblea Popular del Poder Provincial de Matanzas; Mario Norat, president del Casal Català Gener i Guiteras de Matanzas; Josep Tomàs Álvaro, ex-regidor d'agermanaments de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; i Mah Iahdih, delegat del Frente Polisario a Catalunya. Serà a la Sala Noble de la Casa Olivella.

Dimecres 14 a les 11h s'inaugura al Mercat del Centre l'exposició "Vilanova i la Geltrú-Matanzas, dues ciutats agermanades per una història en comú", amb fotografies de Jesús F. Martínez, de Matanzas; de Marga Serra i de Miquel Alentorn. En el marc de l'exposició es farà una jornada de cuina i música cubana.

Dijous 15 de novembre a les 19 h se celebrarà la xerrada "Cuba, present i futur", a càrrec de Mario Felipe Sabines, a la Sala Noble de la Casa Olivella.

Dissabte 17 de novembre, a les 12 h, hora del conte "Explica'm un conte", a càrrec de Loreley Rebull, escriptora de Matanzas. A la biblioteca Joan Oliva.

També a la biblioteca, dijous 29 de novembre a les 12 h recital de poesia "Entre nosotras el mar", a càrrec de poetesses de Matanzas i de Vilanova i la Geltrú.

I el mes de desembre també es faran actes. Dissabte 1 de desembre a les 12 h l'hora del conte "Cartes damunt el mar". Serà la presentació del llibre "Cartes damunt el mar. De Matanzas a Vilanova i la Geltrú", escrit per Rosa Herraiz i il·lustrat per Glòria Fort. A càrrec de Carme Jariod, actriu. A la biblioteca Joan Oliva.

I divendres 14 de desembre, a les 19 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, xerrada" Els catalans a Cuba", a càrrec d'Idania Rodríguez, directora de l'Arxiu Pompeu Fabra de la Sociedad de Beneficencia de los Naturales de Cataluña de La Habana.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.