Vegueria del Penedès

SERRA DE LA LLACUNA

Cubelles impulsa la creació d’un camí turístic que abraci tot el riu Foix


Redacció Cubelles

13-11-2018 9:40

L’itinerari abastarà des del seu naixement fins a la desembocadura i posarà en valor els seus atractius naturals, històrics i mediambientals

Cubelles impulsa la creació d’un camí turístic que abraci tot el riu Foix. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Cubelles està impulsant l’elaboració d’un itinerari turístic que recorri tot el curs del Foix, des del seu naixement, a la serra de la Llacuna, fins a la seva desembocadura, abastant un total de gairebé 50 quilòmetres. De moment, ja s’ha celebrat una primera reunió presidida pel regidor de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, i on hi van ser presents el director del parc del Foix, Pau Mundó; representants d’Enoturisme Penedès i del Node Garraf; els experts en el riu, Joan Rovira i Josep Maria Mata, i diversos tècnics de turisme i medi ambient dels municipis de Santa Margarida i els Monjos i Cubelles.

L’objectiu del projecte és que el recorregut abraci i posi en valor els principals atractius del riu des d’un punt de vista històric, natural i turístic. Així, inicialment es tindran en compte els nombrosos molins fariners que van existir durant segles al llarg de tota la seva llera (una cinquantena en total, sis d’ells a Cubelles), pous de gel diversos i la flora i la fauna autòctona del Foix, entre molts altres aspectes encara per definir.

Per tal d’enriquir al màxim la iniciativa, des de l’Ajuntament de la vila i la resta d’assistents a la primera reunió celebrada el dia 6 de novembre a Cubelles es confia en involucrar els diversos consells comarcals afectats, la Vegueria del Penedès i tots els municipis per on transcorre el riu Foix, a banda d’organismes i tota mena d’institucions que desitgin adherir-s’hi. Tot aquell que vulgui més informació o bé directament contactar-hi, ho pot fer mitjançant els canals habituals de l’Ajuntament de Cubelles.         

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.