Vegueria del Penedès

DIES MÀGICS, NITS MÀGIQUES

Vilanova obre els actes de Nadal aquest dissabte amb la inauguració de la Biennal Pessebrista


Redacció Vilanova i la Geltrú

29-11-2018 10:13

Una altra novetat en la programació és un videomapping en 3D que es farà a la façana de l'Ajuntament els caps de setmana i vigílies de festes

Vilanova obre els actes de Nadal aquest dissabte amb la inauguració de la Biennal Pessebrista. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una projecció en 3D a la façana de l'ajuntament i el fotopessebre són les novetats més destacades del Nadal 2018 a Vilanova i la Geltrú. Dissabte, 1 de desembre, amb l'obertura de la Biennal Pessebrista de Catalunya i la inauguració del pessebre de la plaça de la Vila començaran les activitats nadalenques a la ciutat. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que la programació d'aquest any "vol transmetre la màgia que generen els dies de Nadal, volem que tothom percebi aquesta màgia en les activitats, que en són moltes".

En la presentació del programa, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, ha presentat el lema del Nadal a Vilanova i la Geltrú, que és "Dies màgics, nits màgiques" una idea molt vinculada als infants, que són protagonistes en les celebracions i esdeveniments en aquestes dates. Medina també ha mostrat la imatge de tota la campanya del Nadal, amb la lluna com a protagonista, "perquè és un dels elements que ens identifica com a ciutat" i que també inclou referències als pessebres i a la màgia.

Precisament l'especial protagonisme dels pessebres aquest any és la temàtica d'una de les novetats en les activitats. Del 20 al 24 i del 27 al 31 de desembre, a la plaça de la Vila, hi haurà el Fotopessebre, "una activitat que compagina tradició i noves tecnologies". La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha explicat que "aquesta és una activitat col·lectiva, on grups d'amics o famílies podran fer-se una fotografia caracteritzats com a personatges del pessebre". Es tracta d'un escenari, amb l'skyline vilanoví de fons i una sèrie de figures de mida real que permetran compondre una escena nadalenca, fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #fotopessebre.

Una altra novetat en la programació és un videomapping en 3D que es farà a la façana de l'Ajuntament. Els caps de setmana i vigílies, a les 18.30 h i a les 20 h es podrà veure aquesta projecció de temàtica tradicional nadalenca amb algun element tradicional vilanoví.

Totes les propostes incloses en el programa de Nadal, segons Jordi Medina, "són també una manera de dinamitzar el centre econòmic i comercial, de reforçar la capitalitat indiscutible en l'àmbit del Penedès". Per això, ha dit el regidor, es farà difusió de les activitats de Nadal al Penedès i a la Catalunya central.

El centre de les activitats nadalenques continuen sent les activitats de caràcter tradicional, destacant aquelles que són pròpies vilanovines. Adelaida Moya ha recordat l'escenificació del Retaule de Nadal, a l'entrada de l'Ajuntament i també el patge Eliseu, personatges i històries "fetes a mida i que només es fan a la nostra ciutat".

La regidora ha volgut aprofitar també per donar les gràcies a totes les entitats que col·laboren en les activitats nadalenques, fent especial èmfasi en la cavalcada dels Reis d'Orient, "amb més de 200 persones participant-hi".

En la presentació de les activitats l'alcaldessa també ha volgut posar en relleu el treball conjunt que s'ha dut a terme des de diferents regidories per elaborar una proposta conjunta.

El disseny i les il·lustracions del programa són del dissenyador MR Bernad (Fran López-Bernad) i les figures i l'escenari del Fotopessebre han estat elaborades per Iakaré.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.