Vegueria del Penedès

MITJANS DE COMUNICACIÓ

La ràdio jove de Sitges arrenca una 3a temporada amb més participació


Bàrbara Scuderi Sitges

18-12-2018 14:47

El grup de joves estudiants que actualment formen Ràdio Vinyet. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dijous a partir de les quatre de la tarda, Ràdio Vinyet emetrà un programa especial i en directe en ocasió del Nadal. Un quinto en directe en què tothom hi podrà participar, una nadala especialment creada pel col·lectiu de joves per a l’ocasió, altres sorpreses i una tertúlia especialment nadalenca, seran part del contingut durant tres hores de programa. “Per nosaltres és un repte! Normalment l’emissió no és en directe sinó que enregistrem els programes, editem i un cop per setmana o cada quinze dies els pengem al web”, explica Lucas Estruch.

El funcionament de Ràdio Vinyet és assembleari, però per dur a terme els acords són tres persones, a mode de junta, qui coordinen el projecte. Estruch i també Mario Rodríguez i Clàudia Vidal. Amb ells tres EIX DIARI ha parlat de com va sorgir Ràdio Vinyet i els nous reptes a les portes de la seva tercera temporada.

El projecte va néixer com a una assignatura optativa durant un trimestre. Aleshores un dels joves estudiants va suggerir consolidar la idea “es va demanar una subvenció pels materials i a més una de les professores va donar el suport pel tema informàtic, i del somni d’un estudiant va néixer Ràdio Vinyet”, que continua a les mateixes instal·lacions de l’institut Vinyet de Sitges i per on passat ja una trentena d’estudiants, de Primer de l’ESO fins a Segon de Batxillerat. Transversal i dinàmica la ràdio jove de Sitges té diferents seccions, des de l’actualitat de la política i noticies de caràcter local, els esports, la música i dos apartats especials: la ràdio novel·la i el canal de televisió amb Vinyet Media, que condueix Sergi Molina, un dels primers membres “que ara ja estudia a la universitat però continua col·laborant”, explica la Clàudia Vidal, alumne de quart, que com a conductora de la programació musical, al costat d’altres companyes, afirma amb contundència que la notícia de la setmana és “el nou disc d’Alfred!”.

“Es tracta de donar un contingut jove a les notícies”, explica Lucas Estruch, que actualment presenta la programació d’esports i col·labora en les tertúlies i programes de notícies d’actualitat, que presenta el seu company Mario Rodríguez, tots dos estudiants de primer de batxillerat.

Actualment el col·lectiu de joves periodistes són dotze, i en grups per a cada secció, i de vegades plegats, es coordinen i elaboren la seva programació. “Aprofitem les hores de pati i alguna tarda per enregistrar els programes”. Alguns d’ells, com en Mario i la Clàudia tenen clar que volen estudiar comunicació o mitjans audiovisuals, en Lucas, en canvi “vull estudiar ciències polítiques i dedicar-me a la comunicació però des de la política, que m’atrau més”.

El repte del programa en directe d’aquest dijous és una manera d’encarar el que volen que sigui una gran celebració: el 14 d’abril de 2019 Ràdio Vinyet estarà d’aniversari i duen una proposta divertida i agosarada de cap, que encara no desvetllaran. Reivindiquen una veu jove, actual i compromesa amb el seu present, que té ja un nombre de seguidors fidels i que encara promet créixer molt més.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.