Vegueria del Penedès

HISTORIAS DE SOFIA

Les escoles públiques de Sitges ja són espais cardioprotegits


Redacció Sitges

20-12-2018 16:36

Les quatre escoles públiques de Sitges compten a partir d’ara amb un aparell desfibril·lador semiautomàtic gràcies a la recaptació aconseguida per la festa solidària Fem-ho junts per la infància!

Les escoles públiques de Sitges ja són espais cardioprotegits. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Escola Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges i Maria Ossó ja són centres cardioprotegits. La instal·lació dels quatre dispositius ha estat possible gràcies als fons recaptats durant la tercera edició de la festa Solidària Fem-ho junts per la infància!, que va organitzar el 29 de setembre passat l’Associació Historias de Sofia. El desfibril·lador DEA, és un dispositiu de fàcil utilització capaç de detectar el ritme cardíac d’una persona i, si és necessari, actua de forma automàtica per proporcionar una descàrrega i evitar una mort sobtada. Sitges esdevé així, un dels primers municipis de Catalunya amb tots els centres educatius públics i concertats cardioprotegits.

L’Associació Historias de Sofia s’ha encarregat de finançar els quatre desfibril·ladors i el servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges s’ha fet càrrec de la formació que han rebut mestres, membres de l’equip directiu, conserges, coordinadores de menjador i monitors, i membres de l’AMPA per utilitzar els aparells. El consistori també assumirà el cost del manteniment d’aquests aparells que anirà a càrrec de l’empresa Caryosa que ja s’encarrega de mantenir el desfibril·lador instal·lat al Mercat Municipal i també dels set aparells que hi ha a les instal·lacions esportives municipals de Sitges i el de la policia local. 

El regidor responsable del servei de Salut Pública, Josep Moliné, explica que “l’estrena dels desfibril·ladors a les quatre escoles públiques de Sitges suposa una passa més endavant en el camí per aconseguir que la nostra vila sigui una ciutat cardioprotegida i saludable. L’any vinent hem d’avançar encara més i intentarem que tots els espais més concorreguts del municipi disposin d’aquests aparells per tenir tot el municipi ben assistit. La presentació d’avui l’hem feta pensant en una etapa sensible com ho és la infància i apostant per la col·laboració público-privada. Agraeixo, en aquest sentit, la implicació de l’Associació Historias de Sofia, que ha capitanejat la iniciativa, i les aportacions de la ciutadania, que han fet possible materialitzar-la”.

El regidor d’Esports, Ensenyament i Joventut, Eduard Terrado, destaca que “dotar els centres escolars amb aparells DEA representa donar una seguretat a tots els alumnes, i aportar una garantia per a la vila, ja que són un nucli de referència i es pot donar un servei a tota la població. És un plus que tenim com a veïns i veïnes”. Terrado afegeix que “amb la instal·lació dels DEAS a les escoles gràcies a l’Associació, completem un mapa cardioprotegit que inclou les escoles i instituts, i tots els espais esportius del poble”.

D’aquesta manera es continua el desplegament del projecte de cardioprotecció  que va començar amb la instal·lació dels aparells desfibril·ladors a la prefectura de la Policia Local, Mercat Municipal i a platges, amb l’objectiu de minimitzar el temps de resposta en cas que alguna persona tingui una aturada cardíaca i reduir així el nombre de morts sobtades.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.