Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS

Serramià: “Per mi el programa electoral és un contracte amb l’electorat”


Jordi Lleó El Vendrell

27-12-2018 9:20

Eva Serramià afronta la precampanya electoral com a candidata del PDeCat al Vendrell

Afronta les seves segones eleccions amb la idea de liderar una llista transversal

Eva Serramià afronta la precampanya electoral com a candidata del PDeCat al Vendrell. Jordi Lleó

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Eva Serramià tornarà a presentar-se per alcaldessa del Vendrell. L’any 2015 ja va encapçalar la candidatura de CiU a les Eleccions Municipals. La candidata afronta aquesta precampanya amb molt d’optimisme. No en va, la seva experiència com a regidora de Cultura, Festes i Turisme a l’Ajuntament del Vendrell i com a presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès són factors que sumen en el seu bagatge polític. És Llicenciada en Geografia i Història, llicenciada en Dret, Màster en Gestió i Direcció a l'Administració Local i Postgrau en Hisenda Autonòmica i Local. A més, ha estat molt activa en diferents vessants de la societat civil, d’on destaquen els seus 10 anys a la presidència de l'Associació Musical Pau Casals.

A hores d'ara, Serramià és la candidata pel Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), a l’espera que aquestes sigles acabin integrant-se dins d’una marca en la qual conflueixin diferents sectors. “Igual que fa quatre anys, estem treballant per incloure a la llista diferents persones independents de la societat civil del Vendrell, de forma molt transversal”, explica la candidata. Just en aquest moment que el seu equip està treballant per confeccionar un nou programa electoral, la cap de llista vol destacar que actualment, i a sis mesos d’acabar la legislatura, “portem executat el 75% del programa electoral que vam presentar el 2015. Això és bàsic. Té molt de valor que un anunci electoral es porti a la pràctica. Per mi el programa és un contracte amb l’electorat. S’ha de ser molt curós amb allò que promet, la gent està cansada dels grans titulars que després no es compleixen”.

Una de les formes que Eva Serramià considera oportuna per combatre la desafecció política és el fet de rendir comptes davant la ciutadania. A banda de l’honestedat, creu que manca un diàleg continuat entre els i les governants i ciutadania. “A mi m’agrada anar pel carrer els dies d’actes populars. Quan estàs en un càrrec públic no tens hores i el despatx és també el carrer per fer d’esponja de les aportacions directes que fa la gent. És important que les noves generacions vegin que en la interacció entre el govern i la societat civil donin fruits”.

En matèria estrictament programàtica la llista que encapçala Serramià proposa establir estratègies per captar noves empreses pel Vendrell i comarca. En el punt de mira hi ha la reducció de la taxa d’atur del Baix Penedès, una de les més altes de tot Catalunya. En relació amb això, la cap de llista del PDeCat està convençuda que cal seguir formant a les persones aturades, ”això ha donat fruits, hem reduït l’atur en deu punts, però continua sent molt alt”, afegeix l’alcaldable. En aquesta línia el programa que defensarà també incidirà en l’educació i la cultura, “només una societat culta, en el sentit més ampli de la paraula que inclou valors com el respecte, la inclusió i la convivència, tindrà una actitud cívica per cohesionar la societat, a la vegada que permetrà integrar a les persones nouvingudes”. En un tercer àmbit de propostes, Serramià considera que el Vendrell, com la tercera ciutat de la demarcació de Tarragona, ha de fer-se valer dins del territori tarragoní i a la Vegueria Penedès.

Precisament pel seu bagatge a l’administració local, la candidata del PDeCAt, creu que els ajuntaments com a primera administració que es troba la ciutadania hauria de demanar més competències, “sempre que insistim a reclamar un millor finançament. Des de fa 20 anys el què ha fet l’Estat és deixar les mateixes competències però de forma unilateral ha tret recursos als municipis”. En aquest sentit, el Vendrell igual que d’altres municipis turístics, plantegen el greuge d’haver de donar serveis a una població estacional, que no cotitza a la vila, però que multiplica per cinc la població estable. “Això de la manera actual que es compensa en la participació dels tributs de l’Estat és ridícul. Cal una nova llei que blindi el finançament i noves competències”.

En aquest punt, la candidata es mostra conscient que el debat sobiranista té una incidència directa a les eleccions municipals i les marques polítiques en fan molt d’ús. “El procés ho condiciona tot, és cert. Però en el moment en què et presentes per un municipi, la prioritat ha de ser aquesta. Estic convençuda que els països es comencen a construir des de baix. Però el Vendrell té moltes problemàtiques i en sorgeixen de noves. Cal veure-ho tot des de diferents vessants, també en el pes que ha de tenir la vila, cap de comarca, en el conjunt del país, perquè d’aquí també en dependran moltes decisions que puguin afectar el Vendrell”.

Al Vendrell, com a molts municipis, la fragmentació del vot és un fenomen que dificulta la formació de govern. La capital del Baix Penedès acostumat a tenir àmplies majories de govern ara es veu abocat al pacte, i com a ocorregut en aquesta legislatura un acord de govern sense majoria. Per Serramià, d’aquesta situació hi ha un factor fonamental, “les ganes de construir o no. Més enllà de les persones i les confluències ideològiques, cal que es manifesti aquesta voluntat constructiva. Gairebé apel·laria a un vot útil per tal que es pugui configurar un govern fort, perquè del contrari el Vendrell se’n ressentirà molt”. La candidata pel PDeCat reconeix que durant aquests quatre anys de legislatura aquest gran consens no s’han pogut assolir. “El consens no es pot veure com una feblesa. En les llistes que es puguin presentar ja se sap qui té aquesta voluntat de consens o no. Nosaltres la tenim”, conclou Serramià.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.