Vegueria del Penedès

MÉS DE 36.000 PERSONES

Vinseum suma la xifra més alta de visitants dels darrers 18 anys


Redacció Vilafranca del Penedès

17-01-2019 8:44

L’èxit del nou Vilapensa i l’increment de públic del vuitè Most Festival, claus de la pujada d’espectadors a les activitats culturals

Vinseum suma la xifra més alta de visitants dels darrers 18 anys. Vinseum

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’any 2018 l’activitat cultural programada a VINSEUM ha acollit a 36.103 visitants, xifra rècord en els 18 anys que portem de segle. La clau d’aquestes dades tant bones la trobem en l’augment en tots els àmbits del museu: l’exposició permanent, les exposicions temporals, i l’activitat cultural. En concret, el mèrit l’hem d’atribuir a l’èxit de la primera edició de Vilapensa; al fort creixement de públic registrat al Most Festival 2018; a l’increment de públic a l’exposició permanent; a l’augment d’un miler d’alumnes més que enguany han visitat el museu, i a l’excel·lent acollida de les sis exposicions temporals programades aquest 2018, amb més de 8.000 visitants.

Per primera vegada des del 2012, any d’inauguració de l’actual exposició permanent sobre les cultures del vi, els seus visitants han superat la barrera dels 10.000, arribant fins a les 10.498 persones. Aquest augment suposa una pujada del 24% respecte el 2017 i és fruit del notable increment de públic escolar que ha visitat les sales del museu (+41% respecte 2017), però també de l’aplicació d’una nova data de portes obertes, els quatre primers dies de Festa Major de Vilafranca que enguany han suposat més d’un miler de visitants. Tampoc hem d’oblidar la bona acollida d’activitats com Convidades a mirar i altres activitats que de ja fa uns anys es programen a l’entorn de les sales del museu amb l’objectiu de generar noves mirades sobre l’exposició.

Pel que respecta a l’origen dels visitants, enguany s’ha registrat un increment en els visitants estrangers, cobrint un 19% del total. Els deu països amb més afluència de públic a VINSEUM han estat per aquest ordre: França, Anglaterra, Itàlia, Alemanya, els EEUU, Rússia, Holanda, Finlàndia i Corea.

Pel que fa a les exposicions temporals, un total de 8.020 persones han visitat les sis propostes que ha programat VINSEUM (5 de les quals, de producció pròpia). Les tres mostres més vistes aquest 2018 han estat, per aquest ordre: Premi Nadal Cava. 25 anys, amb 2.004 visitants (exposició d’art oberta per Festa Major); Sireni & Co. amb 1.587 visitants, amb només 9 dies d’obertura (va ser inaugurada el 14 de desembre, i tanca el 24 de març de 2019); i La fi és el principi, amb 1.523 visitants (exposició itinerant sobre la cultura de la mort en societats antigues, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i la resta de museus catalans d’Arqueoxarxa). Cal destacar que el còmput global de 40 Hectàrees, l’exposició programada a cavall dels anys 2017-2018, ha estat de 2.500 visitants. Amb tot, la pujada més significativa d’aquest 2018 l’han registrat les activitats culturals que, amb un 34% més d’espectadors que l’any 2017, arriba a la xifra de 17.600 persones.

Aquest fort creixement és degut a l’excel·lent acollida del festival de filosofia Vilapensa en la seva primera edició (amb 2.300 espectadors, als quals cal sumar els 1.200 de l’exposició Photopensa), i a l’augment de públics de la vuitena edició del Most Festival (amb un total de 6.729 espectadors). També cal destacar aquí l’increment en un 20% del públic escolar que enguany ha realitzat tallers i diferents activitats al marge de la visita a l’exposició permanent.

Durant el 2018 VINSEUM ha acollit un total de 383 actes culturals (249 de propis i coproduïts, i 134 organitzats per entitats externes). Tenint en compte que aquest any el museu ha estat obert 254 dies, podem afirmar que aquest 2018 el museu ha programat una activitat cultural, o més, durant cada dia de l’any.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.