Vegueria del Penedès

TRANSICIÓ ECOLÒGICA

El projecte d'estabilització de la platja de Sant Sebastià de Sitges, publicat al BOE


Redacció Sitges

22-01-2019 17:55

El projecte incorpora diferents solucions, entre les quals figura la possibilitat d'un espigó o dic submergit que començaria a l'extrem est de la platja i que abraçaria les seves aigües en forma d’espiral logarítmica

El projecte d'estabilització de la platja de Sant Sebastià de Sitges, publicat al BOE. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ministeri de Transició Ecològica ha publicat dimarts al BOE l'anunci d'exposició pública del projecte d'estabilització de la platja de Sant Sebastià. Juntament amb el projecte, s’ha publicat l’estudi d’avaluació de l'impacte ambiental del projecte elaborat per la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar.

El projecte incorpora diferents solucions, entre les quals figura la possibilitat d'un espigó o dic submergit que començaria a l'extrem est de la platja i que abraçaria les seves aigües en forma d’espiral logarítmica submergint-se progressivament i on el punt més allunyat estaria a uns 150 metres de la platja. El projecte preveu també l'estudi de l'aspecte paisatgístic i d'integració en l'entorn d'una platja natural com és la de Sant Sebastià.

El Ministeri va compartir amb el ciutadans el passat mes de juny de 2017 l’evolució dels treballs. Els tècnics van explicar els avanços realitzats en la redacció del projecte, que ha comptat amb estudis previs de dinàmica del litoral sobre l'onatge, els corrents i el transport de sediments i que han revelat, per exemple, que si bé els temporals de llevant desplacen molta sorra és en realitat per una combinació de l'acció dels moviments de Garbí i Migjorn que aquesta marxa.

Per pal·liar els efectes dels temporals anuals que decanten la sorra cap al mar reduint la superfície de la platja, l'Ajuntament realitza cada any aportacions extraordinàries de sorra en aquesta platja com en d'altres, que reben prop de 50.000m3 anuals provinents de les bocanes dels ports esportius. L'extracció de la sorra, com l'aportació a les platges, es fa mitjançant una embarcació de draga.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.