Vegueria del Penedès

ALIANÇA DE MUNICIPIS PER A LA INTEROPERATIVITAT

En marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics de Canyelles


Redacció Canyelles

07-02-2019 9:56

El servei és gratuït i està integrat a la xarxa de municipis catalans amb estacions públiques de recàrrega

En marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics de Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La primera estació pública de recàrrega per a vehicles elèctrics de Canyelles ja està en marxa. Està instal·lada a la placeta de la Bassa d’en Llot, és  del tipus semi ràpid i permet la connexió per a dos vehicles alhora, que es poden recarregar en un termini d’entre dues i quatre hores. La nova estació disposa de dos espais aptes per a cotxes i/o motocicletes, que han estat degudament senyalitzats.

L’Ajuntament de Canyelles aposta per un municipi sostenible i la instal·lació d’aquesta nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics respon al nostre ferm compromís amb el respecte amb el medi ambient, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Mantenim la nostra aposta de ser respectuosos amb el nostre entorn i per creure que les polítiques que impulsem ara poden canviar les coses i deixar una millor herència als nostres fills, afegeix.

Canyelles s’integra a la xarxa de municipis catalans que disposen d’aquest tipus de servei, fent un clar pas endavant en el seu compromís per promoure una mobilitat sostenible i l’ús del cotxe elèctric, amb la consegüent ajuda a la disminució de les emissions de CO2, la millora de la qualitat de l’aire i també la reducció de la contaminació acústica. Es tracta de l’Aliança de Municipis per a la Interoperativitat, impulsada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semi ràpida per a usuaris de vehicle elèctric. Gràcies a aquesta col·laboració, qualsevol usuari pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir qualsevol de les targetes emeses pels ajuntaments de l’Aliança.

En aquest sentit, a banda dels beneficis mediambientals, formar part d’aquesta xarxa fa present a Canyelles en el mapa del país com a punt estratègic perquè els usuaris a l’hora de planificar el viatge puguin aturar-s’hi i aprofitar per conèixer la nostra població i la nostra oferta gastronòmica, assegura Rosa Huguet. I afegeix que la nostra prioritat és, per sobre de tot, que Canyelles tingui els millors serveis en tots els àmbits,  el de la comunicació, el de les noves tecnologies... i que no ens calgui buscar fora el que ja tenim aquí perquè som un municipi de primer ordre.

Punt de recàrrega gratuït i apte per tots els usuaris de l’Aliança de Municipis per a la Interoperativitat

El punt de recàrrega elèctrica de Canyelles és gratuït. Per fer-lo servir, els propietaris de vehicles elèctrics s’han de donar d’alta a l’Ajuntament, on quedaran adherits a la xarxa i rebran una targeta d’usuari que poden fer servir a totes les estacions de recàrrega de la xarxa. Es facilita així que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d’una mobilitat plena. L’ICAEN a la seva web té un visor (mapa) de les estacions de recàrrega en temps real, que ofereix informació sobre la localització, la disponibilitat i l’estat de les estacions.  Aquest visor i la informació sobre la xarxa es pot trobar en la web de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN)<http://icaen.gencat.cat/ca/energia/usos_energia/mobilitat/vehicle/recarrega/>. També hi ha diverses APP en marxa a través de les quals es pot trobar tota aquesta informació i també fer reserves horàries als diferents punts de recàrrega de la xarxa.

Canyelles se suma als pocs municipis del Garraf i el Penedès que ja disposen d’aquest servei de caràcter públic i instal·lat al carrer, del qual en poden fer ús tots els usuaris de vehicle elèctric. L’empresa Etecnic Energy&Mobility, pionera a Europa a oferir el servei integral de mobilitat elèctrica, és l’encarregada de la instal·lació.

Bonificacions per als vehicles híbrids i elèctrics

Els usuaris d’aquesta xarxa, a més, gaudeixen de diverses bonificacions i avantatges. A banda de poder recarregar de franc, en el cas de Canyelles, en aquest municipi les ordenances fiscals recullen una bonificació del 50% en l’impost local sobre vehicles de tracció mecànica, per als vehicles híbrids, i del 75% per als elèctrics. Els usuaris de la xarxa, a més, no paguen a les zones blaves i la gratuïtat les les autopistes gestionades per la Generalitat (C-32-Túnels del Garraf i Túnels del Vallvidriera).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.