Vegueria del Penedès

PACTE COMARCAL PER L'OCUPACIÓ

Una trentena de centres promouen el Consell de la Formació del Garraf


Redacció Vilanova i la Geltrú

20-02-2019 10:03

La posada en marxa obeeix a la necessitat de promoure un espai d'interrelació entre els diferents segments de la formació no obligatòria

Una trentena de centres promouen el Consell de la Formació del Garraf. Node Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Masia d'en Cabanyes ha estat l'escenari, aquest dimarts, de la sessió constitutiva del Consell de la Formació Professional, Ocupacional i Universitària al Garraf. Fins a una trentena de centres s'han reunit per activar el nou ens de participació.

La iniciativa prové del Pacte Comarcal per l'Ocupació al Garraf; en concret de la seva 3a línia estratègica, que es centra en la Formació, i encara més en la primera de les mesures, que preveu la creació d'un consell de la formació del Garraf. La posada en marxa d'aquest Consell també obeeix a la necessitat de promoure un espai d'interrelació entre els diferents segments de la formació no obligatòria.

Tots els centres de formació ocupacional i tots els centres que imparteixen cicles de formació professional han participat en la posada en marxa del nou Consell. Amb ells estaven altres instituts de secundària, les organitzacions sindicals UGT i CCOO, com també la FEGP, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola Municipal d'Art i Disseny, l'Escola de Direcció d'Empresa, el Centre de Formació d'Adults Teresa Mañé i l'Inform Sefed.

La coordinació d'aquest nou espai de participació va a càrrec de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf, de la mà del Consell Comarcal. Tot just la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i la del Consell Comarcal, Glòria Garcia, han intervingut en el decurs de la sessió.

Com a primeres conseqüències s'espera l'establiment de programes conjunts de cooperació entre els diferents replans de la formació. En conjunt, la missió del Consell de la Formació Professional, Ocupacional i Universitària del Garraf serà dotar la comarca d'un sistema més adequat  per la professionalització i l'assoliment de competències que ajudin els ciutadans en la seva trajectòria laboral com també en l'accés a llocs de treball en les millors condicions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.