Vegueria del Penedès

URBANITZACIONS

El veïnat de Mas Alba se sent abandonat


Belén Álvarez Martínez Sant Pere de Ribes

10-03-2019 21:40

La urbanització de Mas Alba forma part de gairebé una desena d’urbanitzacions de Sant Pere de Ribes i té entre 300 i 400 habitants

Carrer sense netejar de la urbanització de Mas Alba. Belén Álvarez

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El veïnat de la urbanització de Mas Alba de Sant Pere de Ribes vol tenir el mateix tracte que tenen els habitants del centre urbà. El president de l’Associació de Veïns, Juan Carlos Hernández, considera que hi ha ciutadans “de primera, i de segona”. Des de fa poc temps, aquesta urbanització es podia considerar com una segona residència, però la seva proximitat a l’autopista C-32 i als municipis de Sitges i de Sant Pere de Ribes, ha provocat que molts hagin decidit convertir el seu habitatge en primera residència, i segons el president veïnal, “això l’Ajuntament ho ha de tenir present”.

Hernández destaca que el principal problema és el manteniment i la recollida de la brossa. “Aquests dies els carrers estan plens de restes dels arbres i els contenidors per a restes vegetals que havien d’estar dos mesos, només s’han mantingut un mes”, exclama. Es queixen de com es fan els treballs de poda i de la neteja, i reclamen més personal. El president remarca que se senten abandonats i recorda que les urbanitzacions també formen part del municipi.

La seguretat i el transport són també altres dels temes que més preocupen. El veïnat valora positivament la posada en funcionament del TAD (Transport a Demanda), però insisteix en què s’hauria de signar un conveni amb Sitges, ja que molts dels infants i adolescents de la urbanització estudien al municipi veí per la seva proximitat. Hernández exposa que en general la gestió és deficitària i proposa una gestió directa per part de la comunitat veïnal, amb la qual ells mateixos s’ocuparien de la neteja i del dia a dia de la urbanització. En aquest sentit, esperen que amb el nou govern que es formi després de les eleccions municipals “no hagin de tornar a arrencar” i es tinguin en compte les seves demandes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.