PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT
12-03-2019 9:06
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Una vintena de persones, entre professionals i aficionats, han participat al curs intensiu de Pedra Seca organitzat pel celler Albet i Noya. El curs, que arribava a la 7a edició, ha generat molt d’interès i les places s’havien exhaurit des de feia setmanes. Entre els participants, vinguts d’arreu del país, hi havia tant picapedrers professionals com particulars que volen aprendre aquesta tècnica ancestral per arranjar les seves pròpies finques o camins. Un cop més, la formació ha anat a càrrec dels margeners Pep Sastre i Jaume Sitges, vinguts expressament de Mallorca on aquesta tècnica està molt més implantada i conservada. El passat mes de novembre l’art de la pedra seca va ser declarat Patrimoni immaterial de la Humanitat. Les muntanyes d’Ordal estan farcides de bons exemples en pedra seca tant pel que fa als marges com també en barraques de vinya. A Albet i noya treballem no només per la conservació d’aquests marges sinó també en la preservació de la cultura tradicional.
Experiència Penedès
El curs de Pedra Seca també va generar molta expectació entre el grup de sommeliers i periodistes que formaven part de l’#ExperiènciaPenedès, organitzada des de Qalides i la DO Penedès. Durant tres dies, una cinquantena de professionals, vinguts d’arreu de l’Estat, van viure diferents facetes del Penedès com ara la gastronomia, els Castellers de Vilafranca, el Jaciment de la Font de la Canya, i també l’art de la Pedra Seca.
PUBLICITAT
PUBLICITAT