Vegueria del Penedès

COMUNITAT EDUCATIVA

El vilafranquí Manel Güell i Serafín Antunez reflexionen sobre l’autolideratge al seu nou llibre


Redacció Vilafranca del Penedès

19-03-2019 19:50

'La dirección de sí mismo' analitza el concepte d’autolideratge aplicat als líders de centres educatius

El vilafranquí Manel Güell i Serafín Antunez reflexionen sobre l’autolideratge al seu nou llibre. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El vilafranquí Manel Güell ha publicat, conjuntament amb Serafín Antúnez, catedràtic de pedagogia de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB) el llibre : La dirección de si mismo. Orientaciones para directores y directoras escolares ( Horsori, 2019) Tracta del concepte d'autolideratge, habilitat clau de qualsevol líder. L’autolideratge es un conjunt de processos i estratègies que serveixen als líders per organitzar el seu treball, reflexionar-hi i avaluar-lo. Un recurs que serveix tant per desenvolupar la seva tasca professional com pel seu benestar personal.  El llibre està organitzar en dues parts. La primera part escrita per Manel Güell, reflexiona sobre l'autoconeixement, amb la metàfora de mirar-se al mirall de les emocions, els desitjos, les decisions i els valors. La segona part a càrrec de Serafín Antúnez, proposa 4 habilitats claus de l'autolideratge: dissenyar un projecte directiu, delegar, gestionar el tempos i desenvolupar-se professionalment. És un llibre pràctic amb activitats i propostes d'autodiagnòstic i de millora de l'acció directiva. Tot i que els exemples i casos fan referència a les situacions pròpies d’un director o directora d’un centre educatiu, la teoria i la reflexió sobre l’autolideratge es pot aplicar a qualsevol persona que lideri equips.

Manel Güell és formador, consultor i professor associat a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Tot i que darrerament ha publicat el llibre Escultors de la festa sobre els constructors d’imatgeria festiva, el seu treball més habitual són textos d’assaig. L’any passat va publicar Emociones en serie, un llibre sobre la relació entre l’ètica i les emocions, amb les sèries de televisió com exemple de la seva tesis. Serafín Antúnez, catedràtic de la Universitat de Barcelona, ha treballat en temes de gestió educativa, investigació i projectes internacionals de direcció educativa. Ha publicat una notable quantitat de monografies, articles i llibre sobre temes de gestió educativa, assessorament directiu i formació del professorat.    

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.