Vegueria del Penedès

FIRA DELS ENAMORATS

Joan Manel Montfort: “El nostre gran objectiu a les Fires de Maig és que les vendes segueixin creixent”


Ramon Filella Vilafranca del Penedès

13-05-2019 9:08

Arriba una nova edició de les Fires de Maig i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, espera continuar amb la progressió dels darrers anys

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort. Ramon Filella

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Arriba una nova edició de les Fires de Maig i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, espera continuar amb la progressió dels darrers anys i, sobretot, es marca com a gran objectiu incrementar el nivell de vendes del certamen.

Quina meta es marquen les Fires de Maig de 2019?

L'objectiu principal és créixer en el nivell de vendes. També busquem que vingui més gent a visitar-nos perquè una cosa porta associada l'altra, però tant per part de l'Ajuntament com per part dels expositors enfoquem la nostra feina cap a aquest increment de vendes que, al cap i a la fi, és l'objectiu últim de les Fires. No volem créixer per créixer i res més perquè aquesta no és la millor manera de potenciar el projecte. Busquem la millora qualitativa.

En quins aspectes s'ha incidit per a que augmentin aquestes xifres de venda?

Des de l'Ajuntament aportem les eines necessàries per a fer que la gent conegui les Fires i vingui. Aquest any hem dissenyat una potent campanya promocional en tota mena de mitjans de comunicació per portar la divulgació de les Fires més enllà del Penedès, hem reforçat la imatge corporativa del certamen i hem introduït millores en el funcionament i l'organització. Més enllà de la nostra tasca com a Ajuntament, els expositors també innoven i aporten idees com ara diferents diferents sortejos promocionals. De fet, els expositors s'espavilen cada edició per a fer més atractiva la seva oferta. La feina mancomunada entre els uns i els altres ens ha de portar els resultats que busquem.

El sector de l'automoció és, probablement, el que treu més benefici de les Fires. Ara cal que la resta d'oferta també ho faci, no és així?

Es cert que l'automoció en treu molt de profit de les Fires. Sense anar més lluny, l'any passat es van vendre fins a 177 vehicles en els dies del certamen. Ens faltava potenciar comerç i serveis, però amb la tematització que hem introduït i les novetats dels mateixos expositors creiem que enguany es pot notar una millora de les xifres de venda. Hem dissenyat un circuit per La Gamba i el primer semicobert que permet els visitants passar per davant de la totalitat dels expositors d'aquests sectors i això facilita la promoció de la seva oferta.

I com tenim l'oferta de maquinària agrícola?

També en procés de creixement. No fa tants anys, en el periode de crisi econòmica global, només teníem 3 o 4 expositors i ara, en canvi, la xifra s'ha disparat fins els 15. És la fira on més expositors d'aquest sector podem trobar dins de la província de Barcelona.

Tenen enquestes de satisfacció dels expositors?

Sí i any darrera any els nivells d'acceptació i satisfacció van pujant. Les notes oscil.len entre el 7 i el 9 en la majoria de qüestions que plantegem i quan detectem algun tema que no té les xifres que creiem òptimes, hi treballem de seguida. Per exemple, l'espai “Demo” va començar tenint un nivell d'acceptació baix perquè el primer any el vàrem situar fora del recinte firal. Quan l'any passat ja va estar ubicat a l'interior es van disparar el número de visitants i els índexs de satisfacció dels expositors. Aquest any hi participaran 12 empreses que realitzaran fins a 16 activitats promocionals o divulgatives.

Una de les novetats d'aquest any serà l'acte d'entrega de premis del concurs Tastavins qe es feia habitualment a Barcelona

Efectivament. L'acadèmia Tastavins ens han fet confiança i l'entrega de premis de la 53ena edició del concurs de tast es farà a l'auditori municipal de Vilafranca el proper divendres 17. Es tracta d'un concurs de molt de prestigi que portant-lo a la nostra ciutat ens permet potenciar la qualitat i la imatge de les Fires

Les Fires incideixen, cada vegada més, en aspectes mediambientals en un procés de conscienciació col.lectiva que no para d'augmentar

Sí. Fa uns anys no era un tema que generés tanta dedicació i això ens ha de fer sentir satisfets. L'automoció, la maquinària agrícola i, en general, tots els sectors aboguen i treballen cada vegada més tenint en compte criteris mediambientals. Des de l'Ajuntament també hi apostem i enguany tindrem instal.lat l'expositor “Adéu plàstics” en el que facilitem informació i instruments per a limitar l'us del plàstic i augmentar-ne el reciclatge.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.