Vegueria del Penedès

EDMAKTUB

Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova


ACN Vilanova i la Geltrú

13-05-2019 Última revisió: 16-05-2019 9:47

L’associació Edmaktub localitza catxalots, caps d'olla i tres espècies de dofins

Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova. Edmaktub

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’associació Edmaktub, dedicada a l’estudi científic i a la divulgació del medi aquàtic, ha albirat aquest cap de setmana set balenes i dofins d’espècies poc comunes davant la costa de Sitges i Vilanova i la Geltrú. L’entitat, que des del 2013 lidera el projecte d’observació del rorqual a la franja entre Tarragona i Barcelona, ha localitzat aquest cop exemplars de catxalot, cap d'olla comú, dofí llistat, dofí mular i dofí comú.

Edmaktub celebra la troballa si bé lamenta que algun dels cetacis presentava lesions cutànies a causa, probablement, d’haver topat amb alguna embarcació. Totes les observacions s’han fet a una distància d’entre 18 i 25 milles de la costa.

Pel que fa als exemplars de rorqual, l’associació lamenta que és l’any en què menys exemplars estan localitzant a la costa catalana, motiu pel qual han començat una anàlisi que pugui identificar els motius de la baixa presència de l’animal.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.