DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

ECOSOSTENIBLEWINE

Pere Regull: “El segle XXI ha de ser el segle del medi ambient i la sostenibilitat. El sector vitivinícola és un sector pioner”


Redacció Vilafranca del Penedès

14-05-2019 11:49

L'alcalde ha obert aquest matí la 6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic

6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic. Ajuntament de Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha obert aquest matí la 6a edició de l’EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, un fòrum de reflexió que enguany tracta la problemàtica de l’ús del coure a la vinya. La viticultura ecològica no només ha d’afrontar el repte de la reducció d’emissions de CO2 sinó també el de les aportacions de coure que ja han estat limitades per la Unió Europea. Per tant, aquest tema implica un desafiament als actuals models de producció agrària ecològica, que s’han d’adaptar per fer front a aquests nous escenaris. Un públic nombrós gairebé ha omplert l’Auditori de Vilafranca per escoltar experts professionals en la matèria que exposaran la problemàtica existent, noves estratègies i solucions.

En el seu parlament d’obertura, Pere Regull, acompanyat pel president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, i pel president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, ha destacat la mitjana d’edat dels assistents a la conferència, que “demostra que el sector té futur i hi ha ganes de fer-ho bé”. Per Regull, “el segle XXI ha de ser el segle del medi ambient i la sostenibilitat. El sector vitivinícola és un sector pioner. Avui es debatrà com reduir la presència del coure a la vinya. A l’Ajuntament també estem immersos en programes europeus per estudiar com obtenir ceps més resistents a les plagues”.

L’alcalde ha encoratjat el sector a aprofundir en la recerca d’una viticultura més ecològica i sostenible “que sigui compatible amb poder disposar d’un producte assequible econòmicament. Tenim molta feina per davant i l’administració sempre estarà al vostre costat donant suport, no posant pals a les rodes”.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.