Vegueria del Penedès

LET’S CLEAN EUROPE

Alerten que les obres d’ampliació del pont de la Font del Claro de Gelida posen en perill el plataner centenari


Redacció Gelida

17-05-2019 20:35

L’associació Dóna la cara pel riu denuncia que el desdoblament del pont del riu Anoia ha posat en estat d’alerta la vida del plataner que creix a pocs metres de la Font del Claro

Alerten que les obres d’ampliació del pont de la Font del Claro de Gelida posen en perill el plataner centenari. Dóna la cara pel riu

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’associació Dóna la cara pel riu, a Gelida, alerta que les obres d’ampliació del pont de la Font del Claro posen en perill el plataner centenari. Ho han fet aprofitant la vuitena trobada anual emmarcada en el moviment europeu Let’s clean Europe per reivindicar el respecte pel patrimoni natural.

Per a l'entitat, les obres que s’han posat en marxa enguany per al desdoblament del pont que passa pel riu Anoia, a tocar de la resclosa de Gelida, ha posat en estat d’alerta la vida del plataner que creix a pocs metres de la Font del Claro. El plataner té al voltant de 105 anys i es trobava en plena joventut, si tenim en compte que la seva longevitat es calcula en uns 500 anys.

Un portaveu de l'associació, Joan Crespo, explica que “aquestes obres, a Alemanya, no s’haurien pogut fer de cap manera!”. Crespo, per voluntat pròpia, té cura d’aquest plataner des de fa molts anys. Va ser ell mateix qui va avisar la Diputació i l’Ajuntament de Gelida del perill que representava realitzar aquestes obres tan a prop de l’arbre, ja que han hagut de tallar-li força arrels de més de 10 cm de diàmetre.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.