Vegueria del Penedès

FIRA D'HERBES REMEIERES

L'ampliació de l'Herbes Campus i les pastes dolces a les tapes, novetats del Remeiart de Santa Margarida i els Monjos


Ramon Filella Santa Margarida i dels Monjos

28-05-2019 16:34

Enguany es posa en marxa les anomenades experiències turístiques que es basen en recorreguts, visites i degustacions

El Remeiart de Santa Margarida i Els Monjos arriba amb novetats. Ramon Filella

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La novena edició de la fira d'herbes remeieres Remeiart arriba a partir d'aquest divendres amb diverses novetats en el programa i amb l'objectiu, un any més, de convertir Santa Margarida i Els Monjos en l'epicentre de l'activitat turística de l'Alt Penedès durant dues setmanes consecutives. Les novetats de la fira d'enguany se centren en l'ampliació a dos dies de l'Herbes Campus, la introducció de pastes dolces en el recorregut de tapes que es pot realitzar pels establiments de restauració del municipi i la posada en marxa de les anomenades experiències turístiques que es basen en recorreguts, visites i degustacions.

L'activitat comença aquest divendres i s'allargarà fins el 16 de juny. S'ha programat la nit de vermuts i licors d'herbes al Molí del Foix el 8 de juny, la berbena del Remeiart del 15 de juny al Castell de Penyafort amb degustacions, espectacles infantils i música en directe i la fira propiament dita del dia 16 al mateix Castell de Penyafort amb venda de productes, tallers i activitats per a petits i grans que significarà, una edició més, la gran festa de punt i final de la fira. La fira, per cert, estarà enguany ambientalitzada amb la introducció de diferents elements i activitats vinculats amb el medi ambient i el reciclatge.

Pel que fa al recorregut de tapes se'n podran degustar fins a 17 en tants altres establiments de restauració del municipi. També hi haurà dos menús especialitzats. Tal i com ha explicat Joan Anton Calaf, president de l'Associació de Comerciants del Foix, “es tracta del mateix número de l'any passat en el que vàrem arribar a les 15 mil tapes servides en el conjunt dels establiments participants”. Aquest any hi haurà tapes amb components especials per a persones amb intoleràncies i alergies i, a més, es recuperen postres en el recorregut.

Gran retorn al poble

L'alcaldessa de Santa Margarida i Els Monjos, Imma Ferret, ha assenyalat que “el Remeiart suposa un gran esforç per l'Ajuntament i per tots els comerços, entitats, escoles i associacions que hi participen, però el retorn que té aquesta activitat per al municipi és tan gran que val la pena implicar-s'hi al màxim”. Ferret ha indicat que “la fira és un motor econòmic, cultural i lúdic per al poble que permet, a més, donar a conèixer a un creixent número de visitants totes les potencialitats de Santa Margarida i Els Monjos”.

El dia gran de la programació tornarà a ser el 16 de juny amb la fira al Castell de Penyafort al que s'hi podrà accedir amb trenet o transport públic, però durant les dues setmanes d'activitats, en els que s'hi compten tres caps de setmanes, milers de persones participen d'una o altra manera en alguna de les ofertes disponibles.

Pel que fa a la novetat de les experiències turístiques es tracta de tres activitats organitzades per cellers o caves del municipi. Una serà la visita al celler Clos de Guarans on s'oferirà un tast de vins i un recorregut per la granja rural Espitlles on es podrà degustar Gall del Penedès, mentre que una altra consistirà en una visita a les caves Markel amb complement de tast de gastronomia local al restaurant Arrels. La tercera consistirà en una visita a la finca de la Mel del Castell de Penyafort en la que es podran veure les arnes amb abelles. També hi haurà un tast de vins. Per a participar en qualsevol de les tres experiències, que tenen un preu fixat, cal una inscripció prèvia.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.