Vegueria del Penedès

SERVEIS SOCIALS

Els professionals de Vilafranca es formen en la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista


Redacció Vilafranca del Penedès

17-06-2019 12:17

La intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista és una de les mesures fonamentals per completar el suport a les víctimes

Els professionals de Vilafranca es formen en la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una vintena de professionals d’àmbits de Serveis socials, de la salut i de l’àmbit jurídic que treballen amb famílies de Vilafranca i de la comarca de l’Alt Penedès participen en un curs sobre la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista.

El curs té per objectiu proporcionar als professionals les eines i coneixements sobre l’abordatge dels homes que maltracten les seves parelles, o fills o filles víctimes. Es pretén oferir una comprensió sobre la problemàtica que permeti detectar, derivar als serveis especialitzats i conèixer tant l’abordatge com la intervenció dels programes per homes agressors.

La intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista és una de les mesures fonamentals per completar el suport a les víctimes en el marc d’una estratègia d’abordatge integral d’aquest greu problema social i de salut, com ja es recull al Conveni d’Istanbul ratificat per l’Estat espanyol.

Aquesta setmana s’ha arribat a la xifra oficial de 1.000 dones assassinades des del 2003 a l’Estat espanyol, però són molts els fills i filles que són assassinats víctimes de la violència masclista, més els que han quedat orfes i que patiran les seqüeles tota la seva vida.

El curs està organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i finançat en el marc del “Pacto de Estado contra la Violencia de género” del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat i es fa a les dependències de SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones).

La durada del curs és de 15 hores i a la primera sessió ja es va reflexionar sobre els models de masculinitat i la seva relació amb la violència masclista que exerceixen els homes, avançant que el treball grupal amb els homes és una bona eina per abordar aquesta greu problemàtica que afecta a tota la societat, classes socials, orígens i nivells econòmics.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.