Vegueria del Penedès

Homenatge a les dones que van lluitar contra Franco


VD / Sirc

28-02-2004 18:59

L'Ajuntament, la UPC i diverses entitats de la ciutat celebren el dia de la dona Treballadora

La historiadora Mary Nash va oferir un conferència a la sala d'actes de la UPC. fdg/rita lamsdorff

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament i l'Escola Superior Politècnia van inaugurar oficialment els actes de reconeixement a les dones antifranquistes amb una conferència titulada “La nostra història recent, una mirada des de la perspectiva de gènere”, que va anar a càrrec de Mary Nash, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, i directora del Grup d'Investigació, Multiculturalisme i Gènere del mateix centre docent.

En l'acte hi van participar el vicerector de docència i extensió universitària de la UPC, Joan M. Miró; el director de l'Escola politècnica superior de Vilanova, Andreu Català; i per part de l'administració local, hi havia Mercè Foradada, tinent alcalde de l'ajuntament, i miriam espinàs, regidora delegada per a la gent gran, equitat, infància i adolescència.

Aquest homenatge s'emmarcava en el cicle d'actes de celebració del dia de la dona treballadora, el proper 8 de març. La propera activitat serà dijous vinent, quan s' inaugurarà l'exposició d'instantànies i el lliurament de premis del 7è concurs fotogràfic Les dones, els homes i el treball comú pel canvi social. Això serà a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cívic de Sant Joan. Durant tot el mes de març hi haurà xerrades, debats, films, concursos, seminaris i, fins i tot, una marxa solidària. El programa d'actes clourà el 23 de març amb un homenatge a La presència femenina en el teixit industrial de la ciutat i amb la col·locació d'una placa commemorativa a la plaça de Cal Ganeta.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.