Vegueria del Penedès

APARCAMENT

La zona blava de Sitges ja es pot pagar des del mòbil


Redacció Sitges

07-08-2019 17:41

L’Ajuntament de Sitges instal·la un nou mecanisme que permet als usuaris pagar la zona blava a través del telèfon mòbil sense haver de fer servir el parquímetre

La zona blava de Sitges ja es pot pagar des del mòbil. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Pagar la zona blava del cotxe amb el mòbil ja és possible a Sitges. Els usuaris poden fer el pagament sense haver de fer servir el parquímetre gràcies a la nova aplicació de telèfons intel·ligents. Aquest servei funciona des d’aquest dimarts a la tarda i és més ràpid, còmode, i àgil. L’App té altres avantatges com pagar pels minuts consumits, ampliar el temps màxim permès des de qualsevol lloc i rebre notificacions al mòbil de la propera finalització del temps d’estacionament establert. 

L'Ajuntament de Sitges ha posat en marxa la nova aplicació de mòbils, que es diu Blinkay, i ja es pot descarregar de forma gratuïta als terminals per a Android i per a iPhone. Els usuaris que vulguin pagar la zona blava amb el seu terminal poden utilitzar el codi QR dels vinils dels parquímetres i també ho poden fer les persones usuàries del sistema Android al Google Play i el sistema iOs, a l’App Store. L’aplicació està disponible en català, castellà, anglès, francès i italià.

Els vigilants de la zona blava porten unes PDA per controlar el compliment del temps d’estacionament establert.

Sitges disposa de gairebé 2.000 places de zona blava i 61 parquímetres distribuïts al centre de Sitges, el poble de Garraf i el nucli de Les Botigues. L’Ajuntament continua així l’aposta per avançar cap a  models i solucions de les ‘smart Cities’ i aquesta nova App suposa un pas més en aquesta línia basada en principis de sostenibilitat i eficiència.


Funcionament de l’aplicació

Un cop descarregada l’aplicació, cal donar-se d’alta i registrar-se (DNI, matrícula i targeta de crèdit). Després cal confirmar el lloc exacte on està estacionat el cotxe gràcies al sistema de geolocalització del mòbil. Posteriorment, cal establir el temps d’aparcament.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.