Vegueria del Penedès

MENJADORS ESCOLARS

Salut Pública recomana més oli d'oliva per cuinar a les escoles i seguir reduint els precuinats i la carn vermella


ACN Barcelona

30-09-2019 11:57

Avalua 908 menús durant el 2018, principalment centres públics

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Agència de Salut Pública de Catalunya recomana que l'oli d'oliva sigui més habitual a l'hora cuinar els menús dels menjadors escolars, i seguir reduint els precuinats i la carn vermella. L'agència ha avaluat 908 menús durant el 2018, la majoria a l'escola pública (77%). Com a aspectes positius, destaca que el 98% ofereix a diari fruita o hortalisses fresques. El 90% ofereix llegums d'una a dues vegades a la setmana, i el 72% ofereix fruita entre quatre i cinc vegades. En el 93% dels centres s'utilitza oli d'oliva per amanir. Cap de les escoles de primària tenia màquines expenedores d'aliments i begudes a disposició dels alumnes. En el capítol de millores, Salut Pública també aposta per augmentar encara més la freqüència en l'oferta d'ou al segon plat, l'amanida com a guarnició i la fruita de postres.

Durant el proper curs escolar s’iniciarà de forma progressiva una nova fase d'estudi, que també inclourà una avaluació presencial dels menús servits, així com informació sobre el grau de satisfacció expressada pels comensals habituals del servei de menjador.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.