Vegueria del Penedès

PETÓ I ADÉU

Tres centres educatius del barri de Mar estrenen les zones d'aturada curta la setmana vinent


Redacció Vilanova i la Geltrú

29-10-2019 17:54

Coincidint amb l'horari d'entrada i sortida de les escoles, aquestes zones permeten l'estacionament autoregulat i limitat a un màxim de 15 minuts en zones polivalents senyalitzades

Es posen en marxa les zones d'aturada curta al voltant dels centres educatius del barri de Mar. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Centre Cívic de Mar va acollir aquest dilluns al vespre una sessió informativa oberta per explicar el funcionament i ubicació de les zones d'aturada curta als entorns escolars. Aquestes zones, que permeten un estacionament breu als vehicles per realitzar l'acció de Petó i Adéu, s'estan implantant al Barri de Mar i en un futur pròxim es preveu que s'habilitin també a d'altres barris de la ciutat.

Aquestes zones permeten l'estacionament autoregulat i limitat  a un màxim de 15 minuts en zones polivalents senyalitzades per a estacionaments breus, ja que per a estacionaments de més llarga durada, existeixen les zones verdes i blaves. En aquest sentit les zones d'aturada curta tenen diverses funcions. Coincidint amb l'horari d'entrada i sortida de les escoles estan reservades exclusivament per a l'acció de Petó i Adéu de les famílies dels centres educatius i s'estableix com a criteri d'autoregulació una limitació d'estacionament de 15 minuts per a les llars d'infants; de 2 a 15 minuts per a escoles d'educació infantil i primària i el temps mínim indispensable en les zones de l'institut d'ESO. A banda, aquestes zones senyalitzades també poden ser utilitzades, fora de l'horari escolar, per a d'altres usuaris i conductors que necessitin realitzar una aturada breu evitant l'estacionament en llocs no permesos o que posen en risc la seguretat dels vianants.

La sessió informativa, a la qual va assistir el regidor de Mobilitat i Projectes i Obres de l'Espai Públic, Antoni Palacios, va servir per explicar a la ciutadania que s'hi va acostar les característiques i funcionament d'aquestes zones.

Al barri de Baix-a-Mar i, més concretament a l'entorn dels centres educatius el Gavot, l'Arjau i l'Institut Baix-a-Mar, és on s'han implantat les primeres zones d'aturada curta i la regulació de l'acció de Petó i Adéu com a prova pilot, que començaran a funcionar a partir d'aquest mes de novembre. Aquesta mesura es realitza conjuntament amb altres actuacions de pacificació i millora de la seguretat viària, l'accessibilitat i la mobilitat. En uns mesos s'avaluarà el funcionament de la prova i si cal, es revisarà el disseny abans d'implantar-ho en d'altres barris de la ciutat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.