RC Sitges - INEF Lleida. Jaume Andreu

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

RC Sitges 8 - RC Lleida 13
Divisió Honor Catalana - Sènior Masculí

Si en el darrer partit jugat a Torroella, el Rugby Sitges jugava un mal partit, però s'emportava la victòria. El passat diumenge tot el contrari, va jugar un molt bon partit, clarament superior al Lleida, però finalment va patir la primera derrota en aquesta Divisió Honor Catalana.

Davant un gran rival el Sitges havia de jugar bon Rugby, i així ho va fer, amb un joc dinàmic, la pilota constantment viva donant opcions als jugadors locals per intentar trencar la línia defensiva d'un Lleida que es mostrava impecable, sense cap mena de dubte la clau dels lleidatans per emportar-se la victòria. De fet els primers a anotar al cap de 10 minuts de joc foren els visitants mitjançant un cop de càstig, però des d'aleshores fins a arribar a la mitja part tot el joc es va dur a terme en camp del Lleida. Ben aviat es capgirava el marcador amb un assaig no transformat, 5 a 3. Però el continu domini i atac sitgetà no va donar més fruits. Com reflectirà el resultat final, el no saber definir en punts el bon joc va resultar decisiu al final del matx. 5 a 3 al descans.

A la primera acció de la represa el Lleida anotava un altre cop 5 a 6 que no feia justícia, al succeït sobre el terreny de joc. El Sitges seguia dominant però ja no amb la claredat dels primers 40 minuts, i els de la Terra Ferma tenien les seves oportunitats, algunes d'elles molt clares, però els del Garraf també demostraren que sabien lluitar en defensa. Un cop superat l'equador de la segona meitat el Sitges recuperava novament el comandament del matx, tancant novament al Lleida i anotant un cop de càstig que posava als de Santa Bàrbara per davant 8 a 6.

S'arribava als darrers 10 minuts del partit amb tot per decidir, i quan semblava que els sitgetans tenien controlat el partit, en una jugada per la dreta de l'atac del Lleida el seu ala aconseguia trencar la defensa local i anotar l'assaig decisiu del partit 8 a 13. El Sitges encara disposava de 5 minuts i va tenir la seva oportunitat a la darrera jugada, però novament no va saber definir una clara opció de marca, arribant al xiulet final amb la victòria visitant.

Tot i la derrota el Sitges continua en el grup capdavanter a la classificació, va en bon camí per classificar-se pels Play Off. Això si no es pot tenir una altra ensopegada a casa, per al que per mantenir-se a la zona tranquil·la, una victòria és importantíssima aquest dissabte a les 15:30hs que rebrà la visita a Santa Bàrbara del combinat Garrotxa/Banyoles.

Classificació

VPC Andorra 33 - RC Sitges 5
Campionat Catalunya Femení 1ª Categoria

El Femení del Rugby Sitges tornava la competició un cop finalitzada la Copa Catalana. Les nostres noies jugaven el primer partit a Primera Catalana, categoria de plata del Rugby Català i on juguen un total de 5 equips en un sistema de lliga a doble volta, on els dos primers classificats juguen a la final només a un partit.

Les andorranes un equip amb rapides jugadores aprofitaren les seves oportunitats des del primer minut, així tot i les llargues possessions de les del Garraf, les nostres noies no aconseguien materialitzar en punts el seu domini de l'oval, en canvi les locals tot i disposar de poques pilotes trencaren fins a 5 vegades la defensa sitgetana en aquesta primera meitat arribant al descans amb un clar 33 a 0 favorable a l'Andorra.

A la represa el Sitges encara va tenir més possessió i cal afegir, un domini territorial més clar, de fet tots els segons 40 minuts de partit es jugaren a camp de l'Andorra, però sols en el darrer minut de partit aconseguiren anotar una marca. Resultat final 33 a 5.

Les conclusions al final del matx són clares, cal millorar en placatge, però sobretot i el més evident com es va veure a la segona part, és que cal definir en punts les possessions i arribades a prop de marca contrària. Sense fer marques no es guanyen partits, i sense guanyar partits no s'arriba a les finals.

En ser un grup imparell aquest cap de setmana toca descans, la primera oportunitat per revertir-ho i guanyar el primer partit d'aquest competició serà el dissabte 25 de gener que rebrà la visita del Barça a les 15:30hs a Santa Bàrbara