04-04-2004 17:52
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Trinitat Gilbert, directora de la revista Descobrir cuina, explica que l'objectiu del concurs era doble: Per una banda, es tracta de potenciar el receptari tradicional de la cuina catalana. Per això, la base per als plats són l'ecudella i la carn d'olla. I per l'altra banda, es tracta de potenciar aquests estudis d'hosteleria, ja que d'aquí sortiran els futurs cuiners del país.
Gilbert va explicar que el repte gastronòmic proposat per la publicació que dirigeix es basa en estratègies dels nostres avis, ja que va ser així com van neixer els canelons de Sant Esteve. Segons la directora de Descobrir cuina, els catalans d'unes quantes generacions enrera van buscar maneres de reaprofitar les restes del sopar de Nadal. El concurs endegat per aquesta revista parteix, doncs, segons Gilbert, d'aquesta filosofia.
En total hi han participat nou escoles vingudes d'arreu de Catalunya. Gilbert es mostra satisfeta per la implicació d'aquests centres, que des del primer moment van col·laborar activament. Així mateix, la primera edició d'aquest concurs ha comptat amb el suport del departamen de formació professional de la Generalitat de Catalunya.
PUBLICITAT
PUBLICITAT