Vegueria del Penedès

JUDICI 1-O

Un any d'angoixa, i ... fins quan?


Comité de suport a David Mariscal Vilanova i la Geltrú

21-02-2020 11:35

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

 

Avui, dia 21 de febrer, fa un any que Catalunya es trobava en Vaga General, com a resposta (insuficient) contra el judici del procés i en defensa de l’autodeterminació.

Com ja ens te acostumades, tant l’Estat  com  la Generalitat, en aquesta jornada van haver-hi diverses persones detingudes arreu del territori per el sol fet d’exercir els seus drets fonamentals.

Un del dos detinguts a Tarragona es veí de Vilanova i la Geltrú, en David Mariscal, estudiant de  la Universitat Rovira i Virgili, de 23 anys d’edat.

Va ser detingut als voltants de l’hospital Joan XXIII, lloc que es troba dos quilometres  allunyat dels fets que se li imputen,i més d’una hora després dels mateixos.

En David és acusat d'atemptat contra l’autoritat, lesions i desordres públics.

Un any després en David segueix sense noticies i el procés segueix en investigació, sense cap tipus de prova més que la incriminació de l’agent suposadament agredida, amb la incertesa i angoixa que tot això suposa.

En David sols és un represaliat més, una víctima més d’un muntatge policial, com en el seu dia van ser-ho l’Alfon de Vallecas, els joves d’Altsasu, el PCE (r), moltes de les persones detingudes durant les protestes d’octubre a casa nostra o centenars d’altres casos no tan coneguts.

No volem diferenciar entre aquelles que son i les que no son víctimes de muntatges policials, tots son presos polítics, sense entrar a qualificar la seva militància o mètodes de lluita, totes compartim un enemic comú, l’Estat feixista, i la solidaritat en cap cas pot ser selectiva.

Per revertir la manca de solidaritat, a vegades massa sovint, cap aquells que no tenen una militància política enquadrada en les organitzacions mes conegudes del nostre país, es constitueix el grup de suport a David Mariscal, un grup de suport que lluitarà per la seva absolució i donarà sobretot el suport moral al represaliat i el seu entorn per poder enfrontar-se al procés judicial, tot en torn d’una consigna bàsica per tota organització popular, l’amnistia total.

Comité de suport a David Mariscal

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.