Vegueria del Penedès

CARNAVAL 2020

El Garraf i el Penedès ploren la fi del Carnaval


Redacció/ ACN/ Jordi Pujolar Sitges

26-02-2020 Última revisió: 27-02-2020 1:12

L'Enterro de Sa Majestat Carnestoltes ha tancat una setmana de disbauxa màxima als principals municipis del territori

Sitges plora la fi del Carnaval. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El regnat de Sa Majestat Carnestoltes ha acabat i els actes d'aquest Dimecres de Cendra posen posa punt i final a una setmana on ha regnat la disbauxa, la sàtira, els lluentons i les plomes als principals municipis del Penedès i Garraf. A Sitges, com marca la tradició, la comitiva encapçalada per la Reina del Carnaval, les ploraneres i els sitgetans que han volgut mostrar els seus respectes al Rei del Carnaval han dut les seves despulles des de l'Ajuntament fins a la platja de la Fragata, on s'han llegit les seves últimes voluntats abans d'incinerar-lo en una gran foguera. Sitges clou així una edició per la que han passat prop de 300.000 visitants al llarg de tota la setmana. A Vilanova i la Geltrú, la casa mortuòria del rei Carnestoltes s'ha instal·lat un any més al Teatre Principal, on s'han acumulat llargues cues de vilanovins per donar el darrer comiat al Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Per al comiat del rei, La Medusa Rocks ha escollit un dels més tradicionals i clàssics uniformes del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, la granota blava de la Pirelli, un "imprescindible en el fons d'armari de tots els súbdits de sa majestat". La vetlla ha donat pas a l'"encierro" del Carnestoltes, on mossos i mosses han volgut tenir un últim moment per córrer al costat del rei: "ha estat una cursa ràpida i sense gaires complicacions".

 

L'últim gran acte del Carnaval sitgetà ha anat precedit d'una de les novetats de la programació d'enguany, la formació del dol a Sa Majestat Carnestoltes, una classe magistral del plor, el desconsol i la litúrgia fúnebre a càrrec de l'Associació d’Antigues Aptíssimes, que ha ajudat a tothom a preparar-se per a un digne comiat de la festa.

Ja durant el recorregut cap a l'Enterro, els ànims a la comitiva fúnebre han estat els habitual. Plors, desolació i predomini del negre per dir adeu a la festa més esbojarrada de l'any al municipi. Els carrers del centre de Sitges s'han convertit en un mar de llàgrimes i crits de desconsol, que contrastaven amb la bogeria dels darrers dies.

Un cop a la platja, s'han llegit les darreres voluntats de Sa Magestat Carnestoltes abans de cremar-lo a la foguera. Ha estat, com és tradició, un repàs satíric a l'actualitat carnavalesca i que ha carregat contra la velocitat de les rues, el paper de la Policia Local davant els aldarulls, la rivalitat entre entitats i el rol de l'Ajuntament en la gestió del Carnaval.

Un cop acomiadat Sa Majestat Carnestoltes és ara moment per al protagonisme de la Senyora Quaresma, que arriba a Sitges per posar fi a una setmana d'excessos. Des del mateix passeig de la Ribera, la Senyora Quaresma ha fet el recorregut de tornada fins a la Cap de la Vila on s'han repartit els primers bunyols de vent.

La programació d'actes acabarà oficialment dissabte, amb un vermut de cloenda del Carnaval a l'Hort de Can Falç. Aquesta és una altra novetat de l'edició d'enguany i que servirà també com a acte de lliurament dels premis de concurs de disfresses del Carnaval de Sitges 2020.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.