Vegueria del Penedès

NOTA PREMSA

Propera sortida cultural a la Fundació Privada Espai Guinovart.Agramunt, Cervera i Ponts.


Ajt Sitges

06-04-2004 22:20

Josep Guinovart a la seva exposició al edifici Miramar de Sitges. fdg/carles castro

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Amb motiu de l’exposició d’en Josep Guinovart Espais i Territoris. 1951-2003, i de la peça del mes Retaule de la Verge procedent de Ponts, us proposem una sortida en la que visitarem la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt, l’església de Sant Pere de Ponts i la Universitat de Cervera.

La Universitat de Cervera, fou creada el 1715 per Felip V, a la fi de la Guerra de Successió, com a premi per la fidelitat de la vila i com a càstig a la ciutat de Barcelona. Però mai “d’un mal es va treure tant de premi”. Actualment l’edifici és considerat com un dels cims de l’arquitectura barroca peninsular.

A la Fundació podrem contemplar l’obra d’en Guinovart, on segons ell “s’ha pretès crear no un museu sinó una obra que pertany a Agramunt, al seu entorn i als seus habitants”.

A Ponts podrem visitar la col·legiata de Sant Pere, un dels millors exemples de l’arquitectura romànica catalana, amb una característica capçalera trilobulada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.