Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

L'oferta de transport públic caurà fins a la meitat aquest cap de setmana


ACN Barcelona

20-03-2020 11:01

Els busos metropolitans de l'AMB i els interurbans nocturns també circularan al 50%

Pla obert del vestíbul de l'estació de tren de Sants. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El primer cap de setmana amb mesures excepcionals per evitar el contagi del coronavirus comportarà una reducció de l'oferta de transport públic d'entre el 33% i 50% respecte un dissabte i diumenge normal, tot i que puntualment es pot incrementar per raó de la demanda i qüestions operatives. El metro, FGC, TRAM i els autobusos urbans i interurbans reduiran la seva oferta al voltant de la meitat i la disminució anirà en funció de cada operador i de cada línia amb l'objectiu que l'ocupació sigui, com a màxim, d'un terç de la seva capacitat. En el servei nocturn, els busos metropolitans de l'AMB i els serveis interurbans de la Generalitat seran del 50% les nits de divendres i cap de setmana, és a dir, com el dissabte passat.

D'altra banda, el metro, FGC i TRAM finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i la de dissabte, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. Els operadors de transport detallaran l’oferta de cap de setmana a les seves respectives pàgines web i xarxes socials, entre d'altres.

En el cas de FGC, a la línia Barcelona-Vallès circularà un tren per hora a les línies que uneix la capital catalana amb Sabadell i Terrassa; tres trens per hora a la línia L6 entre Sarrià i Plaça Catalunya i quatre trens per hora a la línia L7, entre Plaça Catalunya i l'Avinguda Tibidabo. Els de l'L12 no circularan.

A la línia Llobregat-Anoia, només circularà un tren per hora a la línia R5 cap a Manresa; a l'R6, des de i cap a La Pobla de Claramunt i a l'L8 entre Plaça Espanya i el Molí Nou Ciutat Ciutat Cooperativa.

Tant en aquesta línia com en la Barcelona-Vallès el servei finalitzarà a les onze de la nit. En qualsevol cas, la companyia desaconsella viatjar si no és per "raons inajornables" i insta els clients a informar-se de les afectacions en el servei.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.