Vegueria del Penedès

ALERTA SANITÀRIA

La UME intervindrà en totes les residències d'ancians que demanin ajuda per la crisi del coronavirus


ACN Madrid

22-03-2020 16:31

Els establiments que estiguin desbordats o en perill han d'informar d'immediat Afers Socials o la delegació del govern

Avis i cuidadors omplint la nova residència de la gent gran d'Amposta, aquest dimecres a la tarda. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Unitat Militar d'Emergències (UME) intervindrà en totes les residències d'ancians que demanin ajuda per la crisi del coronavirus. La Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030 –liderada per Pablo Iglesias- ha emès aquest diumenge una instrucció que habilita la UME a acudir a les residències de gent grau d'arreu d'Espanya. Els establiments que estiguin "desbordats o en perill la integritat del servei per manca de personal" han d'informar d'immediat a la subdelegació del govern de la comunitat autònoma i al Departament de Treball, Afers Socials i Família, en el cas de Catalunya. També ho han de fer les residències que no puguin complir les mesures preventives, sanitàries i d'aïllament incloses al decret del 19 de març.

"Les comunitats autònomes, Ceuta i Melilla han de difondre aquesta instrucció de manera immediata a totes les residències d'ancians, persones amb discapacitat i anàlogues que estiguin sota la seva competència", exigeix la Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030, que es reserva el dret d'indicar a quines residències és prioritari que acudeixin les unitats de la UME. "Realitzada la intervenció oportuna, s'informarà de la situació, els mitjans activats i la situació final al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030", conclou la vicepresidència espanyola.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.