Vegueria del Penedès

CORONAVIRUS

Davant la crisi del coronavirus es teixeix la solidaritat


Xarxa de Suport Penedès Vilafranca del Penedès

09-04-2020 10:20

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les xarxes de solidaritat s’han autoorganitzat per donar suport als veïns i veïnes amb necessitats. Davant dels primers símptomes que la pandèmia provocada pel COVID19 seria d’unes proporcions que ningú havia imaginat, i fins i tot, molt abans que les administracions hi donéssin resposta, arreu de pobles i ciutats ja van començar a aparèixer xarxes de suport promogudes per entitats juvenils, associacions de veïns o casals populars.

A diferents localitats de les comarques penedesenques també hi han nascut xarxes de suport impulsades en alguns casos per col·lectius locals i que des que va començar el confinament estan treballant per tal donar un cop de mà a aquells veïns i veïnes que per les seves circumstàncies no es poden valdre per ells mateixos.

En el cas de la Xarxa de Suport de Vilafranca del Penedès, impulsada per Arran Vilafranca i Jovent Republicà, els serveis que estan duent a terme són, sobretot, compres de menjar i medicaments per a persones grans o amb mobilitat reduïda que no ho poden fer per elles mateixes.

Aquestes accions es fan seguint tots els protocols d’higiene i seguretat que marquen des de l’administració i en cada cas hi va un sol voluntari o voluntària atenent també a les normatives de mobilitat imposades per l’estat d’alarma. Aquesta iniciativa s'ha estès per diferents punts del Penedès com a Sant Cugat Sesgarrigues i Santa Margarida i els Monjos, impulsades per Jovent Republicà. A Sant Sadurní, la xarxa impulsada per Arran està cobrint necessitats similars amb una vintena de voluntàries actives amb qui es pot contactar a través de correu electrònic o de xarxes socials.

Des de les xarxes de solidaritat es vol agrair a totes les voluntàries que participen ja sigui en les xarxes autogestionades o en les que s’han impulsat des d’alguns ajuntaments, i es vol posar en valor la solidaritat veïnal que apareix en situacions d’emergència per fer front col·lectivament i des de baix a les necessitats de la part més vulnerable de la població.

Per contactar amb la xarxa de suport de Vilafranca es pot escriure a jovessolidarisvilafranca@gmail.com explicant la necessitat que es demana de cobrir i de seguida es posaran en contacte amb la persona demandant per fer el servei.

A la web suportpopular.org es poden consultar les diferents xarxes de suport d'arreu del territori.

Joves Solidaris Vilafranca
Xarxa de Suport Sant Sadurní

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.