CRISI DEL CORONAVIRUS
09-04-2020 18:22
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha insistit davant el Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, sobre l’aprovació de mesures que puguin ajudar el sector del cava a fer front a la crisi que viu actualment.
El tancament del canal HORECA a causa de l’aturada d’hotels i restaurants està impactant fortament al sector vitivinícola i molts cellers, sobretot de petita i mitjana dimensió. Encara que una part de les vendes s’han pogut derivar cap al canal Alimentació, això no supleix la disminució produïda en l’altre canal.
A més, la crisi sanitària ha agreujat el problema d’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa encara més necessari emprendre algunes mesures per reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda.
Davant d’aquesta situació, i atès que l’autoritat competent de la DO Cava és el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), la consellera Teresa Jordà va demanar ahir en la reunió del Consell Consultiu d’Agricultura, en què va participar el Ministre, diverses mesures en aquest sentit:
- Destil·lació subvencionada.
- Allargament de terminis de replantació de vinya.
- Subvencionar la desqualificació de vi base cava.
- Acció de promoció del cava.
S’espera que en els pròxims dies el Ministeri doni resposta en relació amb la posada en marxa d’aquestes mesures.
Paral·lelament, el Departament d'Agricultura està treballant amb el Consell Regulador de la DO Cava i representants del sector, per posar en marxa altres mesures, que s’han anat plantejant en les cimeres, i que poden, també, contribuir a reduir l’oferta excessiva de raïm i de vi base per al cava.
PUBLICITAT
PUBLICITAT