Vegueria del Penedès

ESTALVI ENERGÈTIC

Vilanova redueix la contractació de potència elèctrica mentre no s'utilitzen els equipaments municipal


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-04-2020 13:40

L'Agència Local de l'Energia proposa diferents formes per estalviar energia, diners i emissions de CO2 durant el confinament, quan passem moltes més hores del que és habitual a les nostres llars

Vilanova redueix la contractació de potència elèctrica mentre no s'utilitzen els equipaments municipal. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Agència Local de l'Energia proposa diferents formes per estalviar energia, diners i emissions de CO2 durant el confinament, quan passem moltes més hores del que és habitual a les nostres llars. El primer consell d'estalvi energètic fa referència a la contractació de la tarifa elèctrica amb discriminació horària, la 2.0 DHA, que varia en funció del canvi d'hora estacional: durant l'horari d'estiu la franja horària més econòmica va de les 23 h fins a les 13 h del dia següent, i a l'hivern va de les 22 h fins a les 12 h de l'endemà. El preu de l'energia durant les hores vall és un 41% més econòmic, i es pot aprofitar per fer funcionar electrodomèstics amb major consum, com la rentadora, el rentaplats o l'assecadora. Durant les hores punta (la resta d'hores), l'electricitat és un 16% més cara que la fixa.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha reduït les potències elèctriques contractades de diversos equipaments municipals que durant aquestes setmanes no acullen l'activitat habitual, la qual cosa repercuteix en un important estalvi energètic i econòmic. Concretament, es proposa la reducció de la potència contractada a diversos equipaments esportius, així com a les escoles i llars d'infants públiques de la ciutat, als centres cívics que no acullen activitat, i als equipaments culturals com biblioteques, teatre o auditori, a més d'altres equipaments municipals. Una vegada finalitzi l'estat d'alarma, es revisaran les potències contractades de diverses instal·lacions.

Altres consells pràctics d'estalvi energètic fan referència a la temperatura a la qual hem de mantenir l'habitatge, que es recomana que sigui entre els 19 i els 21 graus. També cal apagar i desconnectar tots els aparells elèctrics quan no s'utilitzin, per evitar consums innecessaris. Si ens cal comprar o substituir un electrodomèstic, fem-ho per un més eficient, de classe A o superior. Durant aquest període de confinament cal aprofitar la llum natural, apujant les persianes, evitant l'utilització de bombetes incandescents, i prioritzant sempre l'utilització de bombetes led i de baix consum. Quan ja no hi ha llum solar, cal baixar les persianes per mantenir una temperatura adequada a la nostra llar. També és recomanable ventilar les habitacions de l'habitatge tres vegades al dia durant 10 minuts. 

Tots els consells de l'Agència Local de l'Energia es poden consultar aquí 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.